opc_loader

Wensenlijst

Kleurrijk overhemd in de was

kleurrijk overhemd menlook in de was

 

Kleurrijk overhemd in de was, helaas je moet eraan geloven!

Je kleurrijke heren overhemd van MenLook is een kledingstuk dat je graag netjes en schoon wilt houden.  Wil je er als een echte MenLooker bij blijven lopen, dan dien je zorgvuldig met deze mooie kleurrijke print overhemden om te gaan.
Een voordeel kan je hebben al je print heel druk is, dat je kleine vlekjes niet zo snel ziet.
Eén belangrijk onderdeel van het goed onderhouden van een overhemd, is het wassen. Hoe was je het best een print overhemd?
 

Hoe was ik een print overhemd in de wasmachine?

Een veel gebruikte manier is een heren overhemd wassen in de wasmachine. Er zijn een aantal belangrijke punten voor jou mooie kleurrijke heren overhemd.

  • Lees de wasvoorschriften op het label goed en houd je hier aan.
  • Pas op met gekleurde was. Straks heb jij een wit overhemd verkleurd in de was, dat zou zonde zijn.
  • Draai het overhemd binnenste buiten. Dit komt kleur en print ten goede.
  • Kies een programma voor fijn wasgoed. Deze centrifugeert weinig tot niet, centrifuge doet geen goed voor je mooie overhemd. Maximaal en dan ook echt maximaal 800 toeren. Liever nog lager.
  • Neem het overhemd direct uit de machine om op te hangen. Door even met het vochtige overhemd in de lucht te slaan, gaat een deel van de centrifuge kreukels al weg.
  • Het gebruik van een droger kan het kledingstuk beschadigen.
  •  Strijk het kleurrijke overhemd niet te heet. Twee puntjes op de strijkbout is echt voldoende.
  • Overhemden wassen met de hand

Deze mooie kleurrijke overhemden met een print was je volgens de belangrijke punten.

Onderstaande kleurrijke overhemden van BB Chum en de overhemden met print van Wolff Blitz verdienen deze onderhoud. Natuurlijk geldt dat voor alle overhemden uit de collectie van Menlook

Dit is de beste manier om jouw overhemden te wassen: de handwas. Je zal merken dat kleding die jij met de hand wast, veel langer mee gaat. Heb je grote, vieze vlekken? Dan werkt de wasmachine vaak beter. Wat heb je nodig voor een handwas? Koud water en wasmiddel is voldoende voor een sopje.

Licht overhemd met gele kraag

Door het dragen van lichte overhemden kunnen in de kraag gele vlekken ontstaan. Dat is normaal. Het is soms lastig schoon te krijgen. Door de kraag van de voren in de smeren met ossegal of wat shampoo gaan de gele strepen veelal weg.Dat doe ik al jarn zo.

Weetjes over wassen en drogen

 


Na enige tijd kunnen de print overhemden die net gewassen zijn vies en muffig ruiken.  Dit is een teken om de wasmaschine eens goed te reinigen met een reinigingsmiddel. Dit is verkrijbaar in diverse winkels en u dat doet in de wasmachine zonder kleding en draait een programma op minimaal 60 graden. Liever nog op 90 graden. Als u veel wast moet u dat 1 of 2 keer per jaar herhalen. Kijk ook onder de rubbers bij de deur en houdt dit goed schoon. De filter onderin de wasmachine ook regelmatig schoonmaken om verstopping te voorkomen en om de waterpomp te beschermen. 

Tips tegen een stinkende wasmachine:

 

Kleurrijk als een MenLooker  eruit blijven zien kost enige onderhoud........

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.
Populaire artikelen