opc_loader

Wensenlijst

Blue Tomy Croco riem

89,00 69,00 U bespaart: 22%

Uitverkocht

Zet op wensenlijst

Breedte

  • 3,5 centimeter

Merk

  • Men of Global (MOG)

Kleur

  • Zwart
  • Blauw

Dessin

  • Croco print
  • Print

Materiaal

  • Leer

Sluiting

  • Gesp nikkelvrij

Geslacht

  • Man

Leeftijd

  • Volwassenen
Riemlengte
Levertijden
Levertijd:
Binnen 1 of 3 dagen
Voorraad
Voorraad:
  0  items

Kleurrijke riem Blue Tomy

Kleurrijke riem de Blue Tomy riem met Croco print in de kleur blauw, diep blauw naar git zwart.
De exclusieve handgemaakte leren riemen van hoogwaardige kwaliteit leer. De band is van 100% leer.
Het leer wordt nauwkeurig geselecteert en bewerkt door vakmensen. In opdracht van Men Of Global. M.O.G.
De riem is makkelijk op maat te maken als je de gebruiksaanwijzig goed volgt.
Deze mooie Blue croco riem is de finishing touch voor uw stijlvolle outfit.
Een riem met karakter, De kracht van een crocodile, durf het aan, wordt ook een MenLooker.

Riem op maat

De juiste riemmaat is zeer essentieel voor een nette en goed geklede uitstraling. Neem de onderstaande stappen door en je weet welke riemmaat je hebt.

Stap 1: Pak een rolmaat
Stap 2: Meet je omvang op waar je een riem draagt. (Dit is je "taillemaat")
Stap 3: Neem de maat die het dichtst bij je taillemaat ligt. 

Standaardmaten voor riemen zijn: 95 - 105 en 115 cm.
Voorbeeld: Je meet je omvang en je komt op 103 cm. Je hebt dan taillemaat 105cm. Kom je op 98 cm dan neem je taillemaat 95cm. 
     

De totale lengte van de riem zal dan ca. 15 cm langer zijn zodat de riem netjes in het derde gaatje sluit.

Heb je een speciale lengte nodig voor je leren ceintuur? Geef je taillemaat dan even aan ons door en wij maken de herenriem passend. 

Juiste riemmaat

Hoe bepaal je nou welke riemmaat bij goed jou past? Om dit precies te kunnen bepalen meet je de omtrek of lengte van je taille of heup, het is maar net waar je je riem wil gaan dragen. Maak daarna een keuze voor de riem die in lengte in centimeters het dichtste in de buurt van een standaardmaat komt. We geven je een paar voorbeelden. Je hebt een taillemaat van 102 centimeter gemeten? Dan rond je deze lengte af naar de standaardmaat die hier het dichts bij ligt, dat is dus 100 cm. Heb je rond je heup of taille een lengte van 87 cm dan kies je dus voor een riem die in een lengte van 85 cm is uitgevoerd.

Taille correct opmeten

Hoe meet je nou de juiste omtrek van je taille? Je taille meet je voor de riem over je broek heen, net zoals je deze draagt. De lengte van de riem meet je vanaf de rand van de gesp waar het leer van de riem begint tot het middelste gaatje van de riem of ceintuur. Je mag de opgemeten lengte zoals gezegd afronden, zodoende heb je dus altijd voldoende speling. Je kan je vrij simpel zelf in de juiste maat maken. Wil je graag weten hoe?

Video, maak je riem op maat

Het inkorten van een leren herenriem is eenvoudiger dan het op het eerste gezicht lijkt. We zullen je stapsgewijs helpen om je deze handeling zonder veel problemen zelf uit te laten voeren. We zullen hieronder laten zien hoe je een riem met een schroefje aan de achterkant eenvoudig in jouw gewenste maat kan maken.

Het juiste gereedschap

Zorg ervoor dat je een aantal belangrijke zaken bij de hand hebt voordat je begint met het op maat maken van je riem. Om het schroefje aan de achterzijde van jouw leren ceintuur eenvoudig linksom los te schroeven heb je een platte schroevendraaier nodig. Zorg daarnaast voor een rolmaat, stevige lineaal of en meetlint. Hiermee kun je de juiste lengte van de riem bepalen, meten is immers weten. Als derde hebben we een stevige schaar of een stanleymes nodig om een stuk leer van de riem af te knippen of te snijden. Een gaatjestang ligt niet in ieders gereedschapskist daarom mag je ook een kruiskopschroevendraaier en een hamer erbij nemen. Als laatste zorg je voor een goede, dunne pen of zwart potlood om de lijn te bepalen langs welke we moeten werken.

Stap 1: De riem van de gesp losmaken

Als je de schoevendraaier met platte kop pakt, schroef je aan de achterzijde het schroefje los dat dicht tegen de gesp aan zit. De nikkelvrije gesp zit hiermee aan de lederen ceintuur bevestigd. Als het schroefje na een aantal korte omwentelingen linksom is losgedraaid, zal het metalen pinnetje waar het schroefje in vast zit en wat je normaal aan de bovenzijde van de riem ziet, mee los komen. Je hebt op dat moment in principe 3 losse onderdelen. De gesp, de passant (dat is het leren lusje waar de flap van de riem doorheen gaat) en de riem zelf.

Stap 2: De lengte van de riem bepalen

De lengte van de riem is de afstand vanaf de gesp gemeten tot aan het derde gaatje in riem. Normaal heb je vijf gaatjes in je riem en doe je gesp dus door het middelste gaatje. Dan zit de riem althans het mooist. Als je er bijvoorbeeld vijf centimeter vanaf wil halen, dan meet je vijf centimeter vanaf de kant van de riem waar de gesp aan vast zat. Met een rolmaat is deze lengte het mest eenvoudig te bepalen. Met een pen of potlood zet je vervolgens een verticale streep over de breedte van de riem. Om een recht streepje te trekken is het raadzaam een liniaal te gebruiken. Een goed knippende schaar of scherp mesje gebruik je om te riem nu op de juiste lengte te knippen of te snijden. Je hebt nu de juiste lengte bepaald en de riem zelfs al op maat gemaakt.

Stap 3: De riem weer in elkaar zetten

Je hebt nu het stukje riem van 5 cm, waar het gaatje in zat voor het schroefje, afgeknipt. We zullen dus een nieuw gaatje moeten maken. Als je een gaatjestang hebt is dat natuurlijk niet moeilijk, maar die heeft niet iedereen. Je mag daarom ook een scherp voorwerp gebruiken zoals een kruiskopschroevendraaier of een metalen pin. Je moet dan even met een hamer een tweetal tikken op de kop van de pin geven om het gaatje voorzichtig door het leer van de riem te slaan. De juiste positie van het gaatje stel je vast door het afgeknipt stukje leer over de nieuwe lengte langs de verticale rand te leggen. Zo kan je exact de afstand vanaf de rand van de riem tot het gaatje bepalen. Je schuift nu eventueel de passant weer over de riem heen en schuift de riem dan voorzicht terug in het stukje leer wat nog aan de gesp vastzit totdat de gaatjes netjes over elkaar heen schuiven. Nu kan het schroefje weer eenvoudig door het leer van de ceintuur worden geduwd. Aan de achterzijde kan het schroefje met een aantal omwentelingen rechtsom weer worden vastgeschroefd. Let er dus op dat je de goede, nette bovenkant aan de bovenzijde van de riem plaatst en het schroefje aan de onderzijde van de riem.

Je hebt nu zelf je riem ingekort en op maat gemaakt

Blue Tomy Croco riem heeft nog geen reviews. Deel uw product ervaring en plaats een review.
Blue Tomy Croco riem


Alternatieve artikelen: