opc_loader

Wensenlijst

5 MANIEREN OM HIPPE OVERHEMDEN ALS BOHO CHIC STIJL TE DRAGEN ALS 50 PLUSSER

5 MANIEREN OM HIPPE OVERHEMDEN ALS BOHO CHIC STIJL TE DRAGEN ALS 50 PLUSSER

 

Soms heb je zo’n gevoel waarvan je denkt kan ‘ie wel of kan ‘ie niet een hippe overhemd in boho chic te dragen als je wat ouder bent. Ik vind de Boho Stijl (oftewel Bohemian kleding) soms een twijfel geval voor als je wat ouder bent. Bij jonge mensen staat ‘ie fantastisch. 
Boho-chic fashion is de stijl voor mannen die graag de paden buiten de standaard modetrends bewandelen. Deze eigenzinnige mannen met een vrije geest vinden bij Menlook wat ze zoeken, overhemden met een print voor de Bohemian look met een hippe touch. 

 

WAAR KOMT DE BOHO OF BOHEMIAN LOOK VANDAAN?

De boho stijl, is een afkorting van de Bohemian dress. De ‘Bohemian’ stijl kreeg voor het eerst bekendheid eind negentiende eeuw toen veel bekende kunstenaars zoals Toulouse Lautrec uit Parijs het vrije leven prefereerde boven een burgerlijk bestaan. 
Bohemien verwijst naar rondtrekkende zigeuners in Frankrijk en Europa die een zwervend en dus vrij leven leidden.

 

SIXTIES EN SEVENTIES

Bohemian staat dus voor vrijheid en in de mode zie je de Boho-trend regelmatig terugkomen, met als hoogtepunt de flower power in de jaren zestig en zeventig, Hippies die ‘op zoek naar jezelf’ en ‘vrij zijn’ een belangrijke bezigheid was. 
Laura Ashley was in de jaren 70 en groot inspiratie bron voor vele hippies.
Filmsterren en muziekanten uit die tijd droegen kleren die bij die vrijheid paste. De overhemden met bloemenprint en jeans zijn dan ook perfect voor een weekendje of festival
 

DE KENMERKEN VAN EEN BOHO CHIC DRESS

Behomian chic is een veelzijdige stijl voor heren. De Bohemian stijl is geïnspireerd door de hippies uit eind jaren zestig tot zeventig, tot de dag van vandaag word het wereldwijd nog veel gedragen. Je kan het herkennen aan vaak drukke of hippe printjes en wijde broeken of jeans. Zo kan je een overhemd dragen met een aparte of te gekke grafische print of een liefelijke bloemenprint.
De stijl richt zich vooral op comfort. En we zien nu een nieuwe stijl hieruit groeien genaamd Bohemian chic oftewel boho-chic.

 

VOOR WIE IS DE BOHO-CHIC look?

Patronen en kleuren en prints worden op een gedurfde en expressieve manier geïnjecteerd. Stoffen zijn natuurlijk en no-nonsense. Details dragen een vintagelook charme en accessoires  zoals de paracord armbanden van Bad Ass Bracelets en de hippe leren armbanden van Terra Genova zijn ambachtelijk en in overvloed (lees veel). 

De bohémien vibe, we kennen deze style allemaal! Deze vibe geeft je het ultieme gevoel en laat je verlangen naar die heerlijke festivals met je hippe print overhemden of en avondje uit ergens in de stad. Je kunt deze geweldige blouse met print dragen op veel verschillende manieren. Draag hem bijvoorbeeld op een mooie donkerkleurige pantalon met leren sandaaltjes, of kies ervoor om dit item te combineren met een mooie spijkerbroek voor een wat meer casual look!

 

Zo draag je alas 50 plusser de hippe overhemden in Boho chic stijl

Behomian chic is een veelzijdige stijl voor heren. De Bohemian stijl is geïnspireerd door de hippies uit eind jaren zestig tot zeventig, tot de dag van vandaag word het wereldwijd nog veel gedragen. Je kan het herkennen aan vaak drukke of hippe bloemenprintjes en wijde broeken. De stijl richt zich vooral op comfort. En we zien nu een nieuwe stijl hieruit groeien genaamd Bohemian chic.
Tegenwoordig wagen mannen zich aan de Bohemian chic stijl, denk bijvoorbeeld aan Johnny Depp of Russel Brand. De mannelijke Bohemian chic dresscode leent dan ook erg veel van de rocksterren uit de sixties. Het idee is dat je nonchalant en relaxt overkomt, terwijl je er toch extreem goed gekleed uitziet. Dit doe je door overhemden met hippe prints met leuke party opvallende items te combineren met zowel nette als casual kleding, met als doel om zorgvuldig te mismatchen. Denk aan een een gevonden vintage colbert en over het hippe overhemd van Menlook en een paar nette kleurrijke herenschoenen met muziekinstrumenten. Veel experimenteren met leuke kleding uit je garderobe is een vereiste, zolang je het er maar niet aan af ziet en het te much wordt.


 

Menlook heeft 5 favorieten voor u uitgekozen voor een boho chic stijl

 

 

 

Boho chic met de tuin van Eden

Tuin van Eden is een prachtig bloemenprint overhemd voor dé bohemien stijl. Op het overhemd zie je prachtige kleurrijke bloemen in de kleuren rood, roze en geel in een volmaakte harmonie geschilderd. In de Tuin van Eden was alles even mooi, wat dit bloemetjes overhemd een speciaal plekje geeft. Eigenzinnige mannen met een vrije geest dragen dit kleurrijke bloemenprint overhemd met een vintage colbert en pantalon.
Dit bloemen overhemd zorgt voor eindeloos combinatieplezier, zowel in boho stijl als trendy en modisch.

 

 

 

Bohemian stijl met een klassieker van Ambrosius

Ook bloemen blouse ‘Ambrosius’ voor heren is een overhemd met een prachtig en kleurrijk bloemen print welke perfect te combineren is met een donkerkleurige corduroy rib vintage colbert en broek met wijde pijpen. Leuke rode schoenen, veel Paracord armbanden van Bad Ass Bracelets. Je loopt dan heerlijk vrij in een hip Boho chic of Ibiza chic, dat je nonchalant en relaxt overkomt, terwijl je er toch extreem goed gekleed uitziet.

Het bloemen overhemd heeft een dessin van een bloemstilleven van Ambrosius Bosschaert van het beroemde schilderij “Vaas met bloemen in een venster”, ook te zien in het Mauritshuis in Den Haag. De compositie en kleuren van de bloemen op de blouse zijn met botanische precisie geschilderd. Een overhemd met een bloemenpracht waar je in de lente en zomer volop kunt genieten.

De blouse is van hoge kwaliteit katoen en voelt in de zomer ook zeer comfortabel en zacht aan op de huid. Dankzij de verfrissende look en modern-fit pasvorm krijgt het overhemd een hippe uitstraling en voorziet jouw outfit van een opvallende boho chic of in combinatie met een jeans van een casual outfit.

 

 

 

Met bohemian stijl zo vrij als een vlinder op een bloem

Vlinder en bloemen overhemd heren van Wolff Blitz is een botanische mix van vrije vlinders en bloemen. Een hip overhemd die een 50 plusser sowieso kan dragen. 
Ga je in alle vrijheid mixen en matchen in boho stijl, dan is dit overhemd met kleurrijke bloemen en vlinders ideaal. Het unieke Papillon design is van hoge kwaliteit lang vezelig katoen en een modern-fit pasvorm voor een fijn draag comfort. Bohemian Chic is net als dit vlinder en bloemen overhemd een dresscode die de laatste jaren steeds populairder begint te worden. Andere termen voor deze dresscode zijn Ibiza Chic.

 

 

 

 

Boho chic filmposter print overhemd

Overhemd met retro filmposter print in combinatie met een vintage colbert maakt deze boho chic stijl helemaal af. Een perfecte look voor feestjes en festivals.

De afbeeldingen op de film posters, maar ook de kleuren van de print geven het hippe overhemd een retro look. Overhemd is als Bohemian stijl geïnspireerd en door de hippies uit eind jaren zestig tot zeventig, tot de dag van vandaag word het wereldwijd nog veel gedragen. Je kan het herkennen aan vaak drukke of hippe printjes en als je daar een wijde broek draagt, heb je de boho stijl wat voor comfort zorgt. Een casual & ongecompliceerde overhemd met print, die tegelijk opvallend en kleurrijk is. Back to the ’70. 

Je combineert de bohemian style dus het beste met effen, decente vintage of retro  kleding.

 

 

 

 

Expressieve boho chic stijl Splash

Met het kleurrijke bloemen overhemd Splash draag je een donker Ibiza Chic overhemd met heerlijke fluoriderende verfspatten. De expressieve spatten geven aan het shirt de ultieme vrijheid waar de hippies op Ibiza voor gingen. Het is en bloemenveld van vrijheid en kunst. De bloemen print op het overhemd ademt een sfeer van tijdloosheid en expressie in kleur en design. 

Een freestyle art print overhemd voor de bohemain look in combinatie met een vintage gele rib colbert en grote pantalon met wijde pijpen.

 

 

Hip bloemen overhemd Floral Season

 

 

Hip overhemd mode ride amandelbloesem van Vincent van Gogh

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen