opc_loader

Wensenlijst

Kledingkast man opruimen

overhemden met opdruk opruimen

Kledingkast man opruimen

De kledingkast van de man opruimen vraagt soms om een gedegen herindeling van kast of ruimte. Regelmatig houden mensen een grote schoonmaak, denk maar als de lente begint hoe actief de mensen worden in en om het huis. Weer fris en fruitig het nieuwe seizoen beginnen is vaak het motto. Je hebt dan geen excuus om niets aan je garderobe te doen, immers er komt ook weer een nieuwe kleur en mode lijn aan en daar moeten we wel de ruimte voor hebben.
Je kunt het beste even de tijd nemen om door je garderobe te gaan en eens goed te kijken wat weg kan. Ikzelf heb het motto, één of twee jaar niet gedragen kan weg uit mijn garderobe, het verhuist naar een andere plek of ik maak er iemand anders blij mee. Soms goed ingepakt in plastiek of in dozen die ik dicht kan maken. Het beste kunt u kleding in het donker en stofvrij bewaren.
Menlook gaat altijd voor kleurrijk en heeft  veel bijzondere kleurrijke overhemden met print in zijn collectie. Als deze hippe overhemden in volle zon of daglicht hangen dag in dag uit, dan gaan de mooie prints op den duur verbleken door het licht.Met deze stappen is je kledingkast opruimen een makkie


Maak heel de kast leeg en leg de kledingstukken bij elkaar op de grond en bed, per categorie wegleggen werkt het fijnst. Leg bijvoorbeeld alle shirt, broeken, sokken, kleurrijke overhemden etc. al bij elkaar, dat bespaard uiteindelijk veel tijd.

De kast is uiteindelijk leeg. Pak een emmer en vul deze met lauw water met reinigingsmiddel (niet te veel) en met een vochtig doekje maak je de kast vervolgend grondig schoon. Is de kast enstig stoffig, zuig dan eerst de naden en kieren goed schoon alvorens je met een vochtig doekje aan de slag gaat.


Sorteren van je kleding:

Dat is misschien wel het moeilijkste moment, je kleren weggooien of wegdoen. Dat bijzondere heren overhemd met opvallende print waar ik jaren mee heb gelopen en lief en leed mee heb gedeeld heb ik in mijn handen. Wat doe ik terug in de kast en waarschijnlijk bij de volgende opruimbeurt weer die keuze moeten maken terwijl ik dit mooie speciale overhemd al die tijd niet meer gedragen heb! Het is en blijft soms moeilijk!

Dit helpt mij altijd, Alles wat ik de laatste 6 maanden heb gedragen blijft en gaat terug in de kast. Kleding wat ik tussen de 6 en 12 maanden nog heb gedragen gaat voor even op een twijfel stapel. Kom ik later op terug. Kleren welke ik allanger dan 1 jaar niet meer heb aan gehad gaat weg of naar de zolder of berging. Dit geld niet voor mijn bijzondere kleurrijke overhemden met print, dat is voor mij een verzamel object geworden.
Kleren die niet meer passen omdat je te vaak naar de sportschool bent geweest kunnen ook weg. Ben je iemand die nogal kan schommelen van gewicht is het misschien verstandiger om de kleren elders in je huis op de slaan. Bewaar deze in een doos of hang ze in een zolderkast, maar dan wel met platic eromheen.

Verkoop, doneer

Kleren die weg kunnen, kun je verkopen, weggeven of doneren voor een goed doel.

Seizoenskleding

Mijn seizoenskleding hang ik altijd ergens anders, vooral mijn winterkleding. Winterkleding is vaak veel dikker en vragen daardoor veel meer ruimte in de kast. Ik heb hiervoor een aantal afsluitbare flexibele  opbergboxen waar i tijdens de zomer en lente mijn dikke truien, mutsen, dassen, maar ook dekbedden in bewaar.


Inrichten kast

Het moment is daar dat je je kast weer gaat inrichten, het juiste moment om het allemaal zo efficient mogelijk te doen met de ruimte die je tot je beschikking hebt. Ik heb enige tijd gelden mooi dozen gekocht bij een heel groot warenhuis. Daar verkochten ze ook ladeverdelers en handige opbergzakken die je met een kleerhanger kunt ophangen. 
Mijn boeken hng ik ook op met speciaal daarvoor gemaakt hangers. Niet alleen gemakkelijk, maar vouwen en kreuken horen bij het verleden.

Opvouwen of hangen

Vouw alles wat niet snel kreukt netjes op (ik doe dat ook met mijn ondergoed en sokken die weer netjes in een doos gaan)
Alles wat kan kreuken hang je op.

Je begrijpt natuurlijk dat de kleurrijke overhemden die de man zo trendy maakt het beste kunt ophangen en dan minimaal 2 knoopjes dicht maken.
 

En Klaar is Menlook

De garderobe van de man kan weer gezien worden. Alles netjes geordend en opgeruimd. Alles weer makkelijk te vinden en up to date voor het seizoen.
 


 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen