opc_loader

Wensenlijst

Hippe overhemden

hippe overhemden heren jaren 60

Hippe overhemden BB Chum

Hippe overhemden van BB Chum en de hippe overhemden van Wolff Blitz hebben een relatie met de hippe kleding uit de jaren zestig.
Kleding in de jaren 60 noemde men hippe kleding en werd gedragen door Hippies. De Hippies zoals ze zich toen zo noemde hadden net als Menlook een voorliefde voor kleur en patroon. Een hippe overhemd voor heren in die tijd had ook een kleurrijke print en dan heel vaak in bloemvorm, hartjes, liefde en spiritualiteit.  

Hippie staat volgend Wikipedia voor:

Een hippie is het 'etiket' voor een vooraanstaand, onzichtbaar, ondergronds, evolutionair proces. Voor elke zichtbare hippie, op blote voeten, vol met bloemen en kralen zijn er duizenden onzichtbare leden van de levendige ondergrondse. Het leven van personen die zijn gericht op de innerlijke visie, die buiten het alledaagse leven vallen.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Flowerpower

Hippies waren de voorlopers van het hippe overhemd van NU. Fleurige bloemrijke liefdevolle patronen en kleurrijke kleuren, haarbanden, slippers, ruwkatoenen hemden, wijdvallende kleding (vaak naar Indiase snit), of juist superstrakke kleding. Het T-shirt deed als kledingstuk ook zijn intrede. Deze werd door de hippies zelf geverfd in allerlei felle kleuren.

De hippe overhemden van Menlook die ontworpen zijn en in productie genomen door BBChum hebben soms de neiging een beetje af te dwalen naar deze kleurrijke hippietijd. Ook al kwam daarna de Provo, Retro, Punk, New Wave en god weet wat voor culturen nog meer, de Hippies hebben de wereldbol toch zodanig weten te schudden dat 

Hippies waren de voorlopers van de hippe overhemden heren van NU. Fleurige bloemrijke liefdevolle patronen en kleurrijke kleuren, haarbanden, slippers, ruwkatoenen hemden, wijdvallende kleding (vaak naar Indiase snit), of juist superstrakke kleding. Het T-shirt deed als kledingstuk ook zijn intrede. Deze werd door de hippies zelf geverfd in allerlei felle kleuren.

De beweging kwam op stoom toen The Beatles zich ermee identificeerden en hun album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band uitkwam. Ook Menlook heeft in zijn kledingstijl de Beatles in zijn collectie. De sokken van Happy Socks heeft een mooi Beatles sokken op de markt gebracht die ons refereren aan de flower power tijd. 


 

 

Hippe overhemden met print van BB Chum

Hippe overhemden met kleurrijke print van BBChum refereren in kleur nog noor de jaren 60.
De hippe overhemden van nu hebben ook de kleuren uit de hippietijd, maar de betekenis daarvan is niet meer relevant.
De hippies waren net als de producten van Menlook zeer kleurrijk, alleen gavende hippies aan de kleuren een diepere betekenis.

 Alle kleuren staan ergens voor.

  • roze - seks
  • rood - leven
  • oranje - geneeskracht
  • geel - zonlicht
  • groen - natuur
  • turkoois - magie
  • blauw - sereenheid
  • violet - karakter

 

Hippe overhemden heren

Foto compilatie van een kleine selectie hippe overhemden heren die menlook in zijn colletie heeft.

 

 

 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Hippiecultuur

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen