opc_loader

Wensenlijst

Boord of kraag van een overhemd

kragen boorden overhemd

Boord of kraag van een overhemd


Boord of kraag van een overhemd. Sommige mensen noemen het een kraag andere weer een boord. Wij houden het even op de boord van een overhemd. Het is het bovenste deel van een overhemd wat openstaat, gesloten wordt door een klein knoopje of  mooi gesloten door een net geknoopte stropdas.Er bestaan veel verschillende boorden met verschillende vormen en grootes. De ene boord is meer geschikt voor een vlotte trendy casual look, de andere boord wordt alleen gedragen met een mooi geknoopte stropdas. 
Lees hier alles over de verschillende soorten boorden van heren overhemden. U kunt dan beter een keuze maken in de boord die u wilt kiezen voor die ene gelegenheid.

Klassiek boord

De klassieke boord is een veel voorkomende kraag waarbij de punten naar strak naar beneden hangen. De klassieke boord wordt vaak gedragen bij een casual of trendy outfit. Het fijne van de klassieke boord is dat de kraag zowel geschikt is voor een casual look zonder stropdas als een nette outfit mét stropdas. Met een overhemd met traditionele klassieke boord zit je dus altijd goed. De kleurrijke print overhemden van Wolff Blitz hebben allemaal een klassieke boord.

Semi-Spread boord.

De Semi-Spread boord is genoemd naar de boord punten die open vliegen. Door de grote spreiding tussen de boorputten. De semi-spread  boord of kraag is een trendy boord, maar kan ook bij avondkleding gedragen worden. Het is een Eye catcher voor trendy publiek. Ook dragen mannen een overhemd met semi spread boord zonder stropdas, maar dan wel met het bovenste knoopje dicht. De boord komt zo het best tot mijn recht.
De boord geeft voldoende ruimte voor grote strakke knoop in de das. 
De semi-spread is een boord voor zowel de trendy als de trendy businessman.
Alle overhemden van BB Chum hebben een Semi-Spread boord.

Spread of Wide-Spread boord.

De spread boord heeft een grote spreiding tussen punten van de boord. Ze staan verder uit elkaar dan bij de semi-spread. Lijkt wel of de punten willen wegvliegen, fly-away spread. 
Deze boord wordt heel vaak gebruikt bij het dragen van een stropdas van een dikkere stof met een zware opvallende knoop. Een heren overhemd wat geschikt is voor een chique gelegenheid. Het is de beste keuze voor formele gelegenheden. Door de mooie look van deze boord is het later op de avond geen probleem om het zonder das te gaan dragen.

Tab boord

De Tab boord is een boord waarvan de punten, welke lang en recht zijn. Soms worden de punten door middel van knoopjes of drukkers in het midden aan elkaar vast gemaakt. Omdat de stropdas over de knoopjes of drukkers valt, vallen deze niet op.
Deze boord wordt tijd met een das gedragen en de das tilt de boord enigszins een beetje op. De laatste jaren wordt deze boord niet zo heel veel meer gedragen. 

Cut away

Cut Away boord is een boord voor de echte stropdas dragers. De boord punten zitten daarom ook verder uit elkaar. Het is een weggesneden boord. De boord valt bijna volledig weg, de kraag loopt naar de punten toe en zijn naar buiten afgesneden. De boord oogt hierdoor erg strak en bijzonder. 
De cut away stijgt in populariteit en geeft een hippe uitstraling voor de modische man. De boord is geschikt voor casual look met een vette knipoog naar een dikkere stropdasknoop.

Button Down boord

De button Down boord is een echte Klassieker onder de heren overhemden en zeer populair. In de punten van de boord zitten kleine knoopsgaatjes welke vast gezet kunnen worden aan de kleine knoopjes op het heren overhemd. De boord blijft zo altijd op zijn plaats zitten. De button down boord staat ook bekend als button-front collar of button-up collar Overhemden met een button down boord worden vaak gedragen in de vrije tijd en casual gelegenheden. In iedere garderobe hangt wel een heren overhemd met een button down boord. Dit heeft vooral te maken met de veelzijdigheid van de boord. 
Het is ook begonnen als sportkleding, polo spelers en welvarende atleten. De kragen werden vastgezet zodat de punten van de boord tijdens het sporten naar beneden bleef zitten. De sporters hadden o geen last meer van een wapperende of omhoogstaande kraag.

Vintage Club boord

De Vintage Club boord is een boord met afgeronde punten. De standaard boord punten werden door de studenten van het Eton College afgerond om zich van anderen te kunnen onderscheiden. 
De Vintage club boord geeft een stijlvolle look en een trendy uitstraling. 
Het kan zonder stropdas gedragen worden.

Hidden Button

De Hidden Button  boord is dezelfde boord als de Button down boord, maar in plaats van een Knoopsgat in de punt van de boord is er een knoopsgat gemaakt met een stukje extra stof aan de onderkant van de boordpunt. Het is een verborgen knoopsgat oude de boord. Mooie van dit alles is, dat de boord mooi op zijn plaats blijft zitten, maar het knoopje helemaal niet zichtbaar is. Veel mannen vonden het knoopje van de button down boord helemaal niet mooi. Al snel kwamen de kleermakers op het idee om het knoopje te verbergen.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen