opc_loader

Wensenlijst

Hoe meet ik de maat van mijn overhemd

boordmaat meten

Hoe meet ik de maat van mijn overhemd

Als je op deze site een overhemd gaat bestellen is het van belang dat je de juiste maat van je kleurrijke overhemd besteld. Welke maat je nodig hebt voor zo’n hippe heren overhemd van Menlook hangt van een paar factoren af.
De nekomvang, borst en taille-omvang. Rug en armlengte kunnen daarbij soms ook van belang zijn. Wat je daarbij nodig hebt is een simpel meetlint.


 

Boordmaat meten

De nekomvang is toch wel erg belangrijk. Een boord die te strak is, zit heel vervelend. Een boord welke te wijd is, zit niet mooi. Het is van belang dat je de boordmaat goed meet met een meetlint.
Ga staan en meet op de plaats waar jou boord komt te zitten, net onder de adamsappel. Dat is de plaats waar de kraag van je print overhemd komt te zitten.                                                         
Zorg er wel voor dat het meetlint niet te strak om je nek zit, er moet makkelijk een vinger tussen kunnen. Als je wilt dat de boord mooi komt te zitten, neem dan een overhemd met deze boordmaat en niet een klein beetje groter. (soms ontkom je er niet aan, als andere maten flink afwijken, je boordmaat blijft belangrijk, neem het nooit kleiner, beetje groter kan)
Schrijf het op in centimeters.

 

Borst omvang meten

De borstomvang mag natuurlijk niet te strak zijn, je moet immers nog kunnen bewegen in je aparte overhemd, meet het daarom niet te strak.
Ga ook niet als een gorilla staan als je aan het meten bent, zou jammer zijn van je bijzondere heren overhemd als hij te wijd zit. 
Meet je borstomvang net onder je oksels. Meet zo het breedste gedeelte van je borstkast.
Schrijf het op in centimeters.Buikomvang meten

De maat van je kleurrijke overhemd hangt ook af van je buikomtrek. De taille omvang kan soms leidend zijn voor het uitkiezen van de juiste maat van bijvoorbeeld je nieuwe bloemen overhemd.
De buikomvang wort natuurlijk bepaald door de omtrek van je buik. Ga rechtop staan, maar sta daarbij ook ontspannen. Trek je buik niet in en zet natuurlijk je buik ook niet uit.
Pak je meetlint en meet de omtrek van de dikste gedeelte van je buik. Meestal is dat rond je navel.
Schrijf het op in centimeters.

Houd wel rekening met een aantal centimeters voor de speling en bewegingsruimte die je nodig hebt of die je wilt hebben.
De pasvorm regulier, slim-fit of modern fit kan dan ook weer een rol spelenArmlengte meten.

De mouwlengte kan voor sommige mannen erg belangrijk zijn. Wil je deze goed meten, dan heb je daarbij iemand anders nodig. Dit gaat dan een stuk makkelijker. Houd je armen hierbij langs je lichaam.
Print overhemden van Wolff Blitz meten wij vanuit het middelpunt nek (zie tekening).
Kleurrijke overhemden van BB Chum meten wij vanaf het punt waar de schouder overgaat naar de arm, bij het schouder botje (zie tekening). Meet van bovenkant over je arm, elleboog tot je pols of begin van je hand.
Schrijf het op in centimeters.Fijn passend overhemd meten.

Wat ik zelf vaak doe is een goed passend overhemd meten als deze strak op tafel ligt. Ik meet dan van naad tot naad bij de tailleomvang van mijn bijzondere heren overhemd.
Voor de borstomvang van okselnaad tot okselnaad van mijn aparte overhemd.
Voor de boordmaat kijk ik in het shirt wat er staat en voor de zekerheid meet ik mijn omtrek opnieuw.
Zo kom je ook tot een correcte bepaling van je beste maat voor een overhemd. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen