opc_loader

Wensenlijst

Blouse of overhemd met print? Wat is het verschil

verschil blouse overhemd Menlook


 

Blouses en overhemden met print worden vaak door elkaar gebruikt met dezelfde betekenis. Wat is het Verschil? Het is dus ook niet zo gek dat er verwarring is ontstaan over deze boven kledingstukken voor zowel mannen als vrouwen. Zijn deze ook daadwerkelijk hetzelfde of is er wel een verschil? Wij van Menlook proberen het uit te leggen met print 

Wikipedia zegt: Een overhemd is een type hemd, een kledingstuk voor het bovenlichaam dat initieel gedragen werd door mannen. Men zegt weleens dat een vergelijkbaar kledingstuk voor vrouwen een bloes of blouse genoemd wordt.

Wat is een overhemd

Een overhemd wordt voornamelijk door mannen gedragen. Dit kledingstuk is langer en valt meer langs het lichaam, hierdoor benadrukt het de mannelijke lichaamsvormen meer. Een overhemd heeft zijn naam te danken aan het feit dat het een kledingstuk is dat gedragen wordt over het hemd. Over het algemeen dragen mannen een wit, mouwloos hemd onder hun overhemd. Wij van Menlook zijn kleurrijk en prefereren een overhemd met print boven een uni kleur overhemd.

Wat is een blouse

De blouse verwijst naar het werkwoord bloezen. Bloezen houdt in dat een kledingstuk een bollend en overhangend deel bevat. De blouse wordt voornamelijk gedragen door vrouwen omdat het een vrouwelijke uitstraling heeft. Je stopt de blouse in je broek en trekt deze vervolgens weer een klein stukje omhoog zodat het net over de broekrand valt, er ontstaat een bolling rondom de zij, wordt dit ook wel "bloezen" genoemd. Men kan dus spreken van "Je kleding laten bloezen".. Een blouse wordt soms ook wel "het overhemd voor dames" genoemd, maar dat is modetechnisch een misverstand. Een bloes met print is een bovenkledingstuk wat veel minder aan regels onderhevig is dan een overhemd met print. Te denken valt aan een kraag, knopenrij of knopenlijst. Je hebt bloezen met zowel knopen als ritsen.


Verschil tussen blouse en overhemd met print

Waarom worden de termen blouse en overhemd dan toch door elkaar gebruikt? Veel mensen kennen het verschil niet en zien het als eenzelfde kledingstuk. Deze misvatting heeft voornamelijk te maken met de jaren ’80 van de vorige eeuw. De kledingstijl die behoorde bij de New Wave muziek. Hier vielen ook blouses onder, die door bekende namen zoals David Bowie, Boy George en Duran Duran en vele anderen werden gedragen. In deze tijd werd de blouse met print dus ook een kledingstuk voor mannen, maar dit verwaterde in de loop van de tijd weer.
Wat is het verschil tussen een overhemd en een blouse? Een blouse is dus traditioneel een kledingstuk voor vrouwen voor het bovenlichaam en een overhemd een kledingstuk voor mannen. Wanneer u een overhemd en blouse wilt kunnen onderscheiden, kunt u het best naar het model kijken. Blouses zijn ronder en vallen tot de heup. Overhemden hebben een recht model, regular, slim-fit,  modern fit en nog veel meer fit vormen en ze zijn langer dan een blouse. De knopen op een blouse zitten meestal links, op een overhemd rechts.

Verwarring bij het verschil tussen een blouse en een overhemd is ontstaan doordat het vergelijkbare kledingstukken zijn. Toch zit er een verschil in het geslacht dat de kledingstukken draagt. Een blouse is ook meer gemaakt voor het vrouwelijk lichaam, doordat er in het model meer bolling zit. Overhemden zijn daarentegen rechter meteen fit en langer. Hierdoor sluiten ze beter aan op het mannelijk lichaam.
Naast het verschil in model, is er ook een verschil in de plek waar de knoopjes op de blouse of het overhemd zitten. Bij een blouse zitten de knoopjes aan de linkerzijde, terwijl dit bij overhemden aan de rechterzijde is. Ook zien we soms een rits voor of achter op een blouse. Waarom dit verschil er is weet echter niemand zeker. Wel bestaan hierover meerdere theorieën. 

Wat is een knopenrij of knooplijst?

De knooplijst is een omgeslagen rand stof op het voorpand van het overhemd. Zo ontstaat een zoom, die wordt vastgezet. Daarna worden er knoopsgaten in gemaakt en wordt het afgestikt. Deze zoom met knoopsgaten noemen we de knooplijst.
Sommige knopenlijsten zijn gemaakt van een losse strook stof. Hierdoor krijgt het overhemd meer stevigheid. Er zijn ook blinde knopenlijsten verkrijgbaar. Hierbij ligt een extra strook stof over de knopen, zodat ze onzichtbaar zijn. Zie voor een uitgebreide uitleg hieronder de blinde sluiting.Geschiedenis

Zoals je kunt lezen is de blouse met print tegenwoordig een kledingstuk wat voornamelijk door vrouwen wordt gedragen. Vroeger was dit wel anders. De blouse werd oorspronkelijk gedragen door arbeiders, kunstenaars en boeren. Eind 19e eeuw, toen ook vrouwen werden toegelaten tot de arbeidsmarkt, kwam hier pas verandering in. De mannen wilden geen bloezen meer dragen en zo werd het een echt vrouwen kledingstuk en wordt het overhemd met print door mannen gedragen. Vanaf dat moment werd het als een symbool gezien voor het romantische verleden en zag je alleen nog maar excentrieke mannen lopen in dit kledingstuk.

Kan een man een blouse dragen?

Een overhemd met print is een kledingstuk voor mannen, een blouse met print is een kledingstuk voor vrouwen. In het modebeeld is het echter normaal geworden om als vrouw een print overhemd te dragen. Sommige vrouwen dragen dit overhemd omdat deze meer oversized valt dan een blouse. Dat brengt me op een volgende vraag: kan een man een blouse dragen?
Allereerst is het zo dat een overhemd in de spreektaal ook wel een blouse voor mannen wordt genoemd. In die zin kan een man zeker een blouse met print dragen, namelijk een blouse voor mannen is een overhemd. Daarnaast heb ik eerder al aangehaald dat mannen blouses droegen volgens het New Wave in de jaren ’80. Een bloemen blouse was toen erg trendy. Dit laat zien dat mannen wel degelijk een blouse kunnen dragen.
Overhemd met print bestellen bij Menlook

Misschien is het verschil tussen een blouse met print en een overhemd nu duidelijk geworden.
Toch scheppen wij bij Menlook ook verwarring door een aantal zomerse overhemden met bloemen print een blouse te noemen. 
Ook een aantal blouses met korte mouw voor heren noemen wij zo. Dit heeft als reden om goed gevonden te worden op google. Er zijn mensen die altijd een blouse zoeken voor mannen en het niet een overhemd noemen.

Overhemden met print voor mannen online kopen?

Overhemden met print Science Battle en instruments
Print overhemd Science Battle voor heren is een modern fit heren overhemd in het kwadraat. Of de wortel uit een getailleerd model overhemd met een gegarandeerd draagcomfort.
Dit modern fit overhemd met print zit heeft een perfect draagcomfort door juiste wetenschappelijke formules en het hoge kwaliteit katoen van dit bijzondere heren overhemd voelt gegarandeerd zacht en comfortabel aan op de huid. 

Met dit bijzondere print overhemd heren Science Batttle vol met formules verover jij gegarandeerd complimenten en sta je altijd in de spotlights!
Bestel vandaag nog jouw kleurrijke print overhemd en ga binnenkort als een kleurrijke wetenschapper door het leven.


Print overhemd heren instruments is een overhemd vol met muziek. Met een print van kleurrijke instrumenten laat het aparte overhemd je de juiste muziek toon vinden. Muziek en ritme vinden dan hun weg tot in de geheime plaatsen. Welke muziek liefhebber wordt hier niet blij van, mede door het hoge kwaliteit katoen voelt het modern-fit overhemd comfortabel en zacht aan en zijn de muzikale bewegingen van je lichaam opperbest te volgen.
Met dit print overhemd heren instrumenten verover jij gegarandeerd complimenten en sta je niet alleen op een podium in de spotlights! 

Heren overhemd blauw print fietsen van Wolff Blitz is een heren overhemd met een prachtige print collage van vintage fietsen en fiets onderdelen. Van de eerste ontwerpen van de fiets van Boneshaker uit 1867 tot de snelle racefiets die in de eerste Tour de France werd gebruikt in 1903.
De blauwprint werd vroeger voornamelijk gebruikt door architecten en ontwerpers. Op deze blauwe vellen werden technische ontwerpen en ideeën getekend. De eerste ontwerpen van fietsen werden op blauwprint bewaard om gepatenteerd te worden. Wolff Blitz heeft van deze blauwprint fietsen design een unieke print weten te maken voor alle fietsliefhebbers. Of je nu een mountainbiker, toerfietser, wielrenner, crosser bent, dit blauwe heren overhemd met fietsen is naast de fiets print Grand Tour en overhemd fiets print Dutch Bicycles alle drie een overhemd die je als fietser graag wil hebben.  

Blouses met print voor mannen online kopen?

Blauwe blouse met gouden vlinders van Wolff Blitz heeft een mooie blauwe print van donker blauwe en witte bloemen op het strak poplin geweven wit katoen. De blauwe en witte bloemen op het witte overhemd in contrast met de mystieke gouden vlinders in de print geven dit overhemd een hippie-achtige look. Een stoere print met statements en helemaal trendy. De details van deze blouse met bloemen en vlinder print zitten in de zwarte knoopsgaten en zwarte knoopjes met zwart garen. Het hippe overhemd sluit met gladde zwarte knoopjes aan de voorkant.
Het overhemd geeft een trendy, maar ook een modische hippe imago af en past zowel bij de casual als geklede man.
De modern-fit pasvorm zorgt ervoor dat de blouse heerlijk getailleerd om het lichaam valt en het hoogwaardige poplin geweven katoen biedt een optimaal draagcomfort, wat zacht aanvoeld en een hoog ademend vermogen heeft.
Blouse met gouden vlinders is verkrijgbaar in maat S, M, L, XL, XXL, XXL+ 
Een blouse met print van Wolff Blitz sluiten perfect aan op de mode trends voor mannen van dit moment.
 


Bloemen blouse korte mouw Blue Heaven met flora print is een unieke, kleurrijke bloemen print overhemd waar de vlinders subtiel fladderen in een hemels blauwe lucht. Dit korte mouwen overhemd heeft een stijlvolle blauwe kleur waar een vrolijk bloemdessin in verschillende kleuren op verwerkt is.
Hierdoor krijgt het shortsleeve overhemd een trendy uitstraling. Daarnaast is het overhemd voorzien van een klasieke boord, donkerblauwe knopen en korte mouwen. Omdat de bloemen blouse poplin geweven is van 100% katoen, biedt deze je niet alleen een zachte touch maar ook een hoog draagcomfort.
Dankzij de verfrissende look en modern fit pasvorm van deze kleurrijke bloemen overhemden voor heren zult u gegarandeerd opvallen 'Colorful shirts for colorful people'. Het hippe bloemen overhemd is goed te combineren met een verwassen jeans.


Samenvatting

Wat is een overhemd met print?

Een overhemd met print  is een getailleerd bovenkledingstuk voor mannen en wordt ook door vrouwen oversized gedragen, vaak bestaande uit:
-Kraag
-Achterpand
-Voorpand met een knopenlijst, rechts sluitend
-Manchetten
Een overhemd met print is een traditioneel kledingstuk dat juist doordat het vrijwel hetzelfde is gebleven als 100 jaar geleden geeft het een basic en klassieke look. De print maakt het trendy, modieus, stilistisch, hip of retro. 

Wat is een blouse met print?

Een blouse of bloes met print is een wijd uitlopend bovenkledingstuk de vrouw en in sommige trends ook voor de man, gemaakt uit verschillende stoffen zoals katoen, polyester, viscose.
Een blouse met print bestaat vaak uit:
-Achterpand
-Voorpand met een knopenlijst, links sluitend
-Kraag
-Manchetten
Een blouse met print en zonder print heeft soms meer versierselen en design opties dan een overhemd. Daarom leent een bloes zich vaak ook voor hippe en retro look voor mannen, en informele en feestelijke looks voor de vrouw. 

Blouse en overhemd worden vaak door elkaar gebruikt, toch zijn er wel verschillen. Blouse wordt meestal gebruikt voor de vrouwelijke variant van een overhemd.

Heren overhemd bloemen en vlinders

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen