opc_loader

Wensenlijst

Overhemden uit de collectie van Menlook zijn duurzaam

Overhemden uit de collectie van Menlook zijn duurzaam

 

Overhemden van Menlook draag je tot de draad toe af tot dat die op is. Dat noemen wij duurzaam! Omdat de gemiddelde man ongeveer 10 kg per jaar aan kleding koopt van vaak goedkoop synthetisch materiaal, minder goede pasvorm en slechte afwerking en in elkaar gezet,  waardoor na een keer wassen het overhemd niet meer mooi oogt en in de kast blijft hangen, noemen wij dat niet duurzaam.
Het hele probleem met de traditionele mode-industrie is dat deze volledig afhankelijk is van trends met vier collecties per jaar. Dat de klant uiteindelijk meer kleding koopt dan hij of zij ooit zal gebruiken en uiteindelijk op de vuilnisbelt beland.

 

Alle blouses met print van zijn gemaakt van extra lange vezels katoen. Door deze extra lange vezels kun je een hemd maken dat licht, comfortabel en sterk genoeg is om heel lang mee te gaan. langere vezels geven kwalitatief betere garen oftewel eindproducten. Als u de overhemden met print daarbij ook nog zorgvuldig wast, gaan de kleuren van de print ook héél lang mee. De katoenen blouses met prachtige en te gekke prints uit de collectie van Menlook worden allemaal digitaal geprint met zuivere inkten. Hierdoor blijven de heren blouses van katoen veel langer mooi en vol van kleur. Doordat de kleur van de print diep in de vezel trekt behoudt katoen lang zijn kleur.

Natuurlijk kan en moet de productie van katoen veel beter en geloven wij erin dat we in de toekomst de overhemden van biologisch katoen kunnen inkopen, maar voor nu kunnen we zeggen, omdat de overhemden na vele malen dragen en wassen mooi blijven en daardoor langer meegaan spreken wij toch Duurzame overhemden met print.

 

Lees ook:  Waarom worden de overhemden met print van katoen gemaakt

 

 

 

Duurzame Fashion

 

Duurzame kleding waaronder ook de heren overhemden worden steeds populairder en dat is maar goed ook. De fashion industrie is na de olie industrie namelijk de grootste vervuiler van de wereld. Dat komt doordat er snel en veel kleding geproduceerd wordt. Als het shirt maar 5 tot 10 keer wordt gebruikt, zoals de fashion shirts doen, dan is dat niet duurzaam.
Menlook gaat voor Slow fashion. Slow fashion is niet op tijd en mode gebaseerd maar op kwaliteit en staat voor ontwerpers, inkopers, retailers en consumenten die zich bewust zijn van de impact van hun beslissingen op mens en milieu. Menlook koopt beperkt in en laat het overhemd opnieuw produceren als er belangstelling of interesse is voor een bepaalde print. Gelukkig zijn steeds meer klanten van Menlook geïnteresseerd in het maken van betere keuzes en het verhaal achter het oogstrelende shirt met print.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Menlook doet niet mee aan SALE 

Menlook doet hier bewust niet aan mee. Voor ons vanzelfsprekend, maar misschien goed om eens toe te lichten waarom wij niet meedon aan de Sale.

In de mode-industrie is het fenomeen sale namelijk de norm geworden en veel merken en winkeliers zich genoodzaakt zien om daar aan mee te doen. Vaak puur om te kunnen overleven als ondernemer. En omdat ondernemers eraan meedoen, rekenen consumenten erop dat er grote uitverkopen zijn aan het einde van het seizoen en dat de winkels volgend seizoen weer vol liggen met allemaal nieuwe kleding. 

waarom zouden de overhemden met prints die deze winter mooi zijn, volgende winter niet meer mooi zijn? Menlook koopt bewust zoveel mogelijk kleding in die tijdloos is en welke je lang kunt dragen, zelfs in verschillende seizoenen. Kortlopende trends zijn bedacht door mensen in de mode-industrie zodat je constant nieuwe items blijft kopen om maar ‘on trend’ te blijven. Wij doen daar niet aan mee. Het voelt toch gek, dat hetzelfde overhemd met een print van Vincent van Gogh drie maanden later ineens de helft goedkoper is. 
Menlook vindt, dat je dan niet duurzaam bezig bent, maar dat jij als klant van de bijzondere overhemden ook het gevoel kan krijgen dat je eigenlijk bekocht bent als je de volle prijs voor dat overhemd hebt betaald.

Wij hebben een basis collectie aan kleurrijke overhemden met prints en zo stimuleren wij overproductie en weet je als klant wat je product waard is. 
 

 

 

 

 

 

 

10 Tips om je overhemden met print te verduurzamen.

Baal jij er ook zo van als je nieuwe kleding er al snel weer versleten uitziet? Of als je favoriete heren blouse gaat pillen? Wij hebben 10 tips voor je op een rijtje gezet hoe je je kleding zo lang mogelijk mooi kunt houden en er heel lang mee kunt doen. Op deze manier geniet je veel langer van je favoriete kledingstukken en hoef je minder snel nieuwe kleding te kopen Goed nieuws voor jou, je portemonnee èn voor de planeet! 

Dat heet verduurzamen!

En ook goed voor Menlook, want wij staan voor onze kwaliteit en willen ook graag dat jij zo lang mogelijk van je bijzondere overhemden geniet.

 

 

 

Tip 1: Was je kleding zo min mogelijk 

Door wassen veroudert je overhemd namelijk snel, het wordt dunner en stugger. Hang je overhemd daarom liever te luchten, bijvoorbeeld op een hangertje voor het raam. Of zet een klein kledingtrekje op je slaapkamer waar je gedragen overhemd(en) uit kunt hangen.

Tip 2: Verwijder vlekken met de hand 

Heb je een vlek in je heren blouse? We zijn geneigd het hele kledingstuk dan meteen in de was te gooien. Eigenlijk zonde! Je kunt deze vlekken meestal prima met de hand verwijderen met een stuk ossengalzeep.

Tip 3: Gebruik een kledingroller 

Met een kledingroller verwijder je heel gemakkelijk haartjes en pluisjes.

Tip 4: Was op een lage temperatuur 

Als je je overhemd met kleurrijke print toch moet wassen, was het dan op zo’n laag mogelijke temperatuur, 30 graden is meer als voldoende. Je hemd blijft daardoor echt langer mooi!

Tip 5:  Was je kleding binnenste buiten 

Was je heren blouse altijd binnenste buiten, dan blijft de print op buitenkant mooier en blijven de kleuren langer intens en vol. Maak de knopen van het overhemd wel dicht.

Tip 6: Was kwetsbare kleding in een waszak 

Je kunt je overhemden met print ook in een waszakje doen om het extra te beschermen en gaatjes in je hemd te voorkomen.

Tip 7: Vermijd de wasdroger 

Droog je overhemd liever in de lucht, buiten in de schaduw of binnen in een kamer met de raam open voor het vocht. Hang het goed nat op, dan gaat het strijken makkelijker en sneller.

Tip 8: Strijk binnenste buiten 

Ook strijken is ‘schadelijk’ voor je hemd met print en kun je beter binnenste buiten doen. Of hang je blouse in de badkamer als je aan het douchen bent. Het wordt dan gratis gestoomd!

Tip 9: Vermijd felle zon 

Hang je overhemd niet in de zon te drogen. De meeste kleuren (zeker donkere kleuren) verkleurt namelijk snel in de zon. 

Tip 10: gebruik een pluizentondeuse 

Gaat je overhemd ondanks alles toch pillen, gebruik dan een pluizentondeuse. 
Ook als je print op de blouse wat vaal lijkt, kan je dit soms opfrissen met een tondeuse voor kleding. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen