opc_loader

Menlook trekt trekt meestal niet de fervente koopjesjagers voor zijn kleurrijke en hippe overhemden met unieke print. Toch heb je dat sommige klanten vragen wanneer ik met uitverkoop van de print overhemden begin.
Menlook en CLAU-D leggen in deze blog uit hoe wij denken over het fenomeen uitverkoop of Sale. 
Veel mensen zijn gek op de uitverkoop en kopen allen nog maar in de uitverkoop. SALE-periodes beginnen steeds en kortingen worden vreemd genoeg steeds hoger, hierdoor krijg je als klant het gevoel in de uitverkoop de reële prijs van een kledingstuk te betalen, en dat we onszelf tekort doen als we de normale prijs betalen. Dus wachten we lieven wat even, over enkele weken begint de sale! Aan deze vervelende eigenschap heeft de mode-wereld volgens Menlook zelf bijgedragen. 

 

De echte opruiming

Vroeger heette de SALE nog ‘opruiming’ en dat was het ook echt: de laatst overgebleven maten werden voor een mooi prijsje verkocht of op deze manier opgeruimd. De huidige manier van opruiming oftewel sale bestaat nog niet zo heel lang. Stel eens voor dat Menlook een overhemd met muziekinstrumenten print al na drie maanden in de sale brengt. Klanten welke de volle prijs hebben betaald voelen zich benadeeld en wachten liever de volgende keer met een aankoop van een overhemd met print.
Wij gaan pas overhemden, kleurrijke heren schoenen, armbanden en sokken in de sale brengen als deze overhemden uit de productie gaan en het de laatste maten zijn.

 

Welvaart

Met de sterke groei van de welvaart in de jaren 80 en 90 van de vorige eeuw groeide onze consumptie aankleding en andere artikelen. Vele bekende en gewilde merken gingen meer én trendgevoeliger door rolmodellen mode produceren zodat de kleding sneller ‘uit de mode ’ was en klanten weer eerder nieuwe kleren of schoenen kochten.

 

Kwetsbaar

Menlook denkt dat dit heeft geleid dat er wereldwijd heel veel kleding wordt geproduceerd door de industrie tegen een betrekkelijk lage winstmarge. Ondanks dat er miljarden omgaan in de fashion branche, blijkt heel de keten van mode zelf ook heel kwetsbaar. Deze kwetsbaarheid van de modebranche werd de afgelopen tijd door de Corona-epidemie goed zichtbaar. In de winkelketen van de mode ontstaan een overshot aan kleding welke straks voor dumpprijzen de winkel uitgaan.
Grote merken annuleerden de bestellingen voor nieuwe collecties. Lageloonlanden werden hiermee opgezadeld en moesten weer arbeiders die voor een toch al hongerloontje ontslaan. Wij houden dit systeem met z’n allen in stand als wij met de modetrend blijven consumeren.
De overhemden met print van Wolff Blitz zoals overhemd met honden print en bloemen blouse Ambrosius zijn in de covid19 periode geproduceerd en via online verkocht.

 

Groen circuit kaart heren overhemdHeren overhemd High Tech Circuit Board

 

Tijdloze aparte  print overhemden 

Menlook vindt dat het anders kan en moet. We moeten de uitverkoop van twee of zelfs drie keer per jaar ‘verlaten’: De uitverkoop moet ook weer beperkt worden tot de opruiming van de laatste stuks overhemden met print.
Wij hebben online alleen de laatste modellen in de sale en zo hebben we in de winkel in het Modekwartier in Arnhem de overhemden met print platen in de opruiming omdat deze uit de productie zijn. Heren overhemd High Tech Circuit Board en groen circuit kaart heren overhemd zijn een eerbetoon aan de vintage computertechniek van de vorige eeuw. Veel mensen die werken in de ict hebben dit shirt aan naar hun werk en omdat de productie is gestopt gaan de laatste in de uitverkoop samen het kleurrijke vogel overhemd en kleurrijk overhemd veren van Wolff Blitz.
 

Kleurrijk vogel overhemdKleurrijk overhemd veren


Alle anderen overhemden met print blijven in de collectie en houden hun vaste prijs. Tenslotte is een kleurrijk overhemd met print uit de collectie van Menlook tijdloos en raakt die niet uit de mode en blijft zijn waarde behouden, reden te meer om een overhemd met kleurrijke print cadeau te geven.
Wij pakken de uitverkoop daarom anders aan. We beginnen pas laat met de opruiming van overhemden waarvan we nog maar 1 of 2 exemplaren hebben. Tijdloze overhemden waarvan de print in de collectie blijft prijzen we niet af en hangen we volgend seizoen weer in de winkel of blijven zelfs in de winkel. Waarom? Omdat de overhemden die wij uitkiezen is in onze ogen volgend jaar en over vele jaren nog net zo leuk als nu.
Door de overhemden een goede normale prijs te geven en te laten houden, kopen mensen ook dàt wat ze werkelijk willen hebben in plaats van iets te kopen in een opwelling in een van de grote winkelketens. Bij ons in Nederland en het westen wordt een groot deel van de garderobe weinig of zelfs nooit gedragen voordat het weggedaan wordt. Jammer toch!

 

 

 

Overhemden met print die waarschijnlijk nooit uit de collectie gaan

Bloemen overhemd Dutch Artist Blossoms voor heren is een print overhemd met de geschilderde amandel bloesems van Vincent van Gogh die waarschijnlijk nooit uit de collectie gaat. Vincent van Gogh en de amandelbloesem is een gewilde print. Mensen houden zowel van de kunstenaar als het onderwerp ‘amandelbloesem’. 
Het maakt alles nog duurzamer als je weet dat de amandelbloesem in de kleuren turquoise blauw, rood en kobalt blauw verkrijgbaar is. 
Bloemen overhemd Rode Bloesem geïnspireerd op de Amandelbloessen van Vincent van Gogh maar dan in prachtige rode katoenen achtergrond. De print van de amandelbloesem en de donkere takken komen goed tot hun recht in de warme rode Franse luchten.

Bloemenprint overhemd Blue Almond Blossom van Vincent van Gogh is ook een overhemd met de prachtige geschilderde amandel bloesems als print. Maar dan bloeit de almond blossom tegen een bijna kobalt blauwe lucht als symbool van het nieuwe leven in het voorjaar.

Als u deze overhemden met de kunstwerken van onze grote meester vincent van Gogh bekijkt begrijpt meteen dat deze overhemden met kleurrijke print tijdloos zijn. En dat je die  jaren met plezier kunt dragen op een jeans of onder een kostuum als je wat meer in de spotlights wil staan. Gebloemde overhemden is een absolute musthave voor vele seizoenen. Het overhemden met de amandelbloesem print geven een trendy, maar ook hip imago af en past goed bij een casual look.

 

Bloemenprint overhemd Blue Almond BlossomBloemen overhemd Rode Bloesem

 

Kleurrijk print overhemd met droedels is ook en overhemd welke niet uit de collectie gaat en niet in de sale of uitverkoop komt.

Het is een prachtig zwart katoenen overhemd met eenvoudige tekeningen,  deze krabbels zijn uitgegroeid tot een mooi patroon.

Zomaar wat droedels tekenen herkennen we allemaal als we bellen, luisteren of vroeger in de klas in je school agenda kraste met pen of stift.

Het is een kleurrijk overhemd welke niet tijd gebonden is. Het shirt past zowel op een zwarte of grijze jeans, maar zal zeker niet misstaan onder een zwart of grijs pak.

 

 

 

 

Vlinder en bloemen overhemd heren is bij Menlook een echte klassiek an het worden. Een tijdloze bloemenprint overhemd met een botanische mix van vlinders en bloemen en staat centraal op dit unieke papillon design van Wolff Blitz.

Het vlinder overhemd is net als alle andere katoenen overhemden van Wolff Blitz van hoge kwaliteit katoen en voelt zeer comfortabel en zacht aan op de huid. Dankzij de verfrissende look en modern-fit pasvorm krijgt het overhemd een moderne uitstraling en voorziet jouw outfit jaren lang van een opvallende casual outfit.

De klassieke boord en enkele manchetten en ecru knopen geven aan dit overhemd een trendy uitstraling. Het is een stijlvol multicolour shirt voor alle gelegenheden en tijden in het seizoen. Een duurzame aankoop welke niet aan mode trends onderhevig is.

 

 

 

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.

Tags

Populaire artikelen