opc_loader

Wensenlijst

Vlekken verwijderen uit je overhemd met print

vlekken-verwijderen-uit-je-overhemd

Een vlek verwijderen uit een overhemd met print kun je het beste meteen doen. Als je een vlek hebt is het belangrijk dat je meteen begint met het schoon maken. Geef de vlek niet de kans om in je favoriete overhemd te trekken. Het is niet altijd mogelijk om de gehele vlek of vlekje eruit te krijgen. Dat kan liggen aan de aard van de vlek of het schoonmaakmiddel dat je gebruikt.
Vlekjes of Hardnekkige vlekken uit je trendy overhemd verwijderen is niet altijd even gemakkelijk.
Menlook deelt in deze blog een aantal trucjes om je print overhemd weer netjes schoon te krijgen. 
Want zeg eens eerlijk, het begint al bij het ontbijt, je koffie of lunch op je werk, vrijdagavond borrel.
Hel de dag kun je bloot staan aan een kleine vervuiling van je overhemd. Een vlek is zo gemaakt en jij bent vanaf vandaag vlekkenkampioen……

Koffievlekken

Een van dé vlekken onder de mannen is wel een koffievlek. Gelukkig is koffie en thee heel makkelijk te verwijderen uit je overhemd. 

 1. Loop zo snel mogelijk naar een kraan en grondig de vlek grondig met water. Het beste kun je een doek flink nat maken en zo op de vlek slaan, deppen. Ga je met een natte doek wrijven, dan beschadig je misschien ook het weefsel of de mooie print van je favoriete overhemd. Zelf de kleur van een goedkoop overhemd kan daardoor enigszins aangetast worden. Koffie met suiker en/of melk is iets lastiger te verwijderen.
 2. Daarna kun je je hemd wassen in een wasmachine, liefst een kort programma en een zeer laag toerental centrifugeren.

Chocoladevlekken

Chocoladevlekken op je overhemd zijn een stuk moeilijker te verwijderen dan koffie. 

 1. Pak een kopje lauw water en een theelepeltje vloeibaar wasmiddel (heb je dit niet, probeer dan een klein beetje shampoo) Meng dit goed dat het een beetje gaat schuimen en dep of wrijf dit zachtjes op de vlek om het schoon te maken. Waarschijnlijk is de vlek op je shirt  nog niet helemaal weg.
 2. Neem vervolgens weer een kopje lauw water met een theelepel ammoniak en dep dit zachtjes op de vlek.
 3. Nu herhaal je weer het schoonmaken met een beetje theelepeltje zeep en lauw water.
 4. Als laatste maakt u de vlek helemaal schoon met een flinke hoeveelheid water. De chocoladevlek op uw mooie favoriete overhemd met print de Colorful Math is niet meer zichtbaar.
  Kijk wel altijd goed uit met wrijven, deppen met deppen is beter.Rode wijnvlekken

Rode wijnvlekken kan je verschillende manieren verwijderen.

 1. Eerste en meest bekendste manier is  om meteen zout te strooien over en op de vlek wijn zodat de wijn geabsorbeerd wordt en na enige tijd verdwijnt.
 2. Gebruik Spa rood of een ander merk bruisend water met koolzuurgas om de vlek met een doekje weg te deppen.
 3. Wat ook werkt, maar zonde is van het lekkere spul is de rode wijn vlek weg deppen met witte wijn of met jonge jenever. Ben je op een feestje in je nieuwe mooie print overhemd Instruments, dan is dit misschien wel de beste optie.
 4. Vervolgens doe je je print overhemd in de wasmachine om op een kort programma en veel water.

Vet Vlekken verwijderen

Sta je na je werkdag of in het  weekend in de keuken je maaltijd te bereiden, Dan kan het zo maar gebeuren dat je een vervelende vetvlek oploopt. Zaak is wel om deze dan zo snel mogelijk te verwijderen. Voordeel van een overhemd met bijvoorbeeld bloemen print is dan wel, als de vlek niet helemaal verdwenen is, het door de print op je shirt de vet vlek niet meteen opvalt.

 1. Leg gevouwen keukenrol papier onder je overhemd met print en de vlek.
 2. Met wasbenzine de vetvlek droog deppen. (Wasbenzine is fijn om in huis te hebben. Je kunt daar meerdere vlekken mee verwijderen)
 3. Je overhemd uitspoelen met lauw warm water en een neutrale bontwasmiddel. Goed naspoelen en op een brede kleurhanger ophangen en laten uitdruppelen.


Deodorant vlekken verwijderen

Hardnekkige okselvlekken in je overhemd met print ontstaan door de deodorant waar aluminium in zit. Je lichaamsvocht onder je oksels reageert met de aluminium uit je deodorant en geeft dan hardnekkige gele vlekken.
Er zijn verschillende middeltjes om het te verwijderen zoals azijn, afwasmiddel en het oude vertrouwde ossengal. (ossengal is een fijn stuk zeep om standaard in huis te hebben  en voor meerdere vlekken te gebruiken) Zijn de gele deodorant en okselvlekken hardnekkiger, gebruik dan een Oxi Action product vermengt met water.

 1. Maak het overhemd onder de oksels goed nat
 2. Wrijf enige tijd met de ossengal zeep over de vlek. Houdt alles wel goed nat zodat de ossengal goed in de stof (lees vlek) kan dringen.
 3. Laat de overhemd zo een uurtje liggen om in te trekken.
 4. Was de print overhemd op een kort programma met laag toerental in de wasmachine.

Bloedvlekken

Het kan zo maar gebeuren dat je tijdens het scheren met een mesje jezelf verwond en vergeet er een pleistertje op te doen. Gevolg, een vlekje bloed in de kraag van je overhemd met print. Heb je een overhemd aan met een drukke print en valt het vlekje bloed niet op, dan kun je de vlek later verwijderen.
Is de vlek goed zichtbaar, ga dan meteen met lauw water te vlek uitspoelen of weg deppen met water als je de overhemd nog wilt aantrekken. Gebruik daarbij een beetje ossengal of een paar druppels melk. Al deppend spoelen en als je thuis komt het overhemd in de wasmachine op gebruikelijke wijze wassen.

Oude ingedroogde vlekken

Het kan zo maar gebeuren dat je met je nieuwe print overhemd Dutch Artist Blossoms van Vincent van Gogh uit eten bent geweest in een gezellig restaurant en een paar dagen later  blijkt er een opgedroogde vetvlek in te zitten. Het was je helemaal niet opgevallen omdat de vlek op het bloemen overhemd net langs een amandelbloesem zat.
Je kunt nu niet zomaar spoelen en deppen om de vlek te verwijderen. Daarom moet je het overhemd een voorbehandeling geven voordat je het gaat wassen in een machine.
Vanish is een van de middelen die je goed kunt gebruiken voor een voorbehandeling. Met  Vanish vloeibaar kun je de vlek insmeren en laten intrekken en vervolgens wassen.Kijk wel uit met kleur. Vanish kan de kleur aantasten.


Tips!

 • Kijk altijd eerst naar de wasvoorschriften in je print overhemd voordat je begint.
 • Heb je de vlek niet verwijderd, droog of strijk je overhemd dan niet. De vlek is daarna veel moeilijker te verwijderen.
 • De vlek op je shirt deppen is altijd beter dan wrijven!
 • Hardnekkige vlekken eerst altijd goed weken in water met een zachte zeep oplossing alvorens te wassen in en wasmachine   

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen