opc_loader

Wensenlijst

Onderhoud heren overhemd

Onderhoud heren overhemd

Het is belangrijk om je overhemd met print goed te onderhouden. Zeker als het één van je favoriete overhemden betreft. Elke man heeft meerdere favoriete overhemden in zijn garderobekast hangen. Om zo lang mogelijk draagplezier te hebben van deze bijzondere overhemden is het van belang dat je ze goed onderhoudt. Menlook heeft  een aantal tips onder elkaar gezet hoe je jouw aparte en leuke print overhemd het beste kunt onderhouden. Op deze manier haal je het optimale uit je favoriete bloemen blouse en gaat het overhemd het langst mee.

Menlook geeft de volgende wastips voor je overhemd

1. Was je overhemd met print voordat je het de eerste keer draagt

Haal het overhemd uit de verpakking, draai het binnenste buiten en leg het heren overhemd met print in een bak met water en een half kopje witte natuurazijn. Laat het shirt ongeveer 15 minuten in het water liggen. Door het azijn blijft de print mooi en vol van kleur.

 

2. Was het overhemd op juiste temperatuur in de machine

In een overhemd zit aan de binnenkant van een naad altijd een labeltje met daarin de wasvoorschriften. Daarop staat op welke temperatuur u uw overhemd kunt wassen. Vak zie je dan een bak met water of wasmachine afgebeeld staan met daarboven een maximum temperatuur van 30 of 40 graden. Wij van Menlook gaan altijd voor 30 graden wassen. Een overhemd die je te warm wast, tast de kleur, maar ook het katoen aan.

 

3. Was een heren overhemd met print altijd binnenstebuiten

Om je overhemd, maar ook je kleurrijke print goed te onderhouden is het echt belangrijk om je overhemd binnenstebuiten te wassen. Maak eerst alle knoopjes dicht en draai het overhemd dan pas binnenstebuiten. Dit gaat niet alleen gemakkelijker, het is ook veel effectiever als de knoopjes gesloten zijn. Door het binnenstebuiten te wassen voorkom je eventuele lichte beschadigingen op de print, kleur van de print en het katoen blijven hierdoor langer goed en mooi.

 

 

4. Centrifugeer je overhemden met een laag toerental

Zet het toerental van de wasmachine zo laag mogelijk. Menlook heeft de voorkeur voor 400 toeren. Ga nooit hoger dan 800 toeren. 
Door het lage toerental beschadigen de overhemden minder snel wat voor de kleurrijke prints een groot voordeel is. Daarnaast heeft een lage toerental het voordeel dat de overhemden er nat uitkomen die u meteen op een kleerhanger kunt uithangen.


 Lees ook: Goede verzorging overhemden

Lees ook: Vlekken verwijderen uit je overhemd met print
 

Heren, zo strijk je een overhemd

1. Kijk in de binnenkant van je overhemd.

Zoek het labeltje in de binnenkant van je overhemd. Daar staat meestal met stippen aangegeven hoe heet je het overhemd kunt strijken.
1 stip is niet zo heet, denk aan zijde en andere kwetsbare stoffen.
2 stippen is heet, ongeveer 150 graden.  3 stippen betekent dat het overhemd bij 200 graden gestreken mag worden. De overhemden uit de collectie van Menlook kun je het beste strijken met 2 stippen. 

 

2. Strijken als het overhemd nog vochtig is.

Strijk een overhemd als het nog wat vochtig is. Dat strijkt veel makkelijk en de kreuken strijk je sneller weg. Strijk je het overhemd als het droog is, spuit het dan een beetje nat met een plantenspuit of uit de strijkijzer, indien mogelijk. Strijken met een stoomstrijkijzer gaat daarom een stuk gemakkelijk. Het overhemd wordt door de stoom vochtig en is makkelijk terug te plooien.

 

3. Overhemd niet vouwen maar ophangen 

Hang het gestreken overhemd direct na het strijken weer op een kleerhanger met de bovenste knoopjes dicht. Op deze manier voorkom je dat er weer kreukels in komen.

 

Lees ook: Was en behandeltips voor uw overhemd met print

 

Stop een overhemd nooit in de droger

Een droger zorgt ervoor dat het katoen van het overhemd wordt aangetast, het shirt kan krimpen en het allerbelangrijkste voor de overhemden met kleurrijke print is, dat de kleuren van de print langzaam valer worden

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen