opc_loader

Wensenlijst

Digitaal printen overhemden en kleding

digitaal print machine

Digitaal printen van overhemden en kleding is helemaal hot! De markt blijft groeien. De kansen die digitaal printen ons biedt zijn ontzettend groot. Het geeft ontwerpers, creatievelingen, merken en consumenten veel mogelijkheden. 
Digitaal printen is heden ten dagen onmisbaar geworden voor designers. Op allerlei materialen kan men printen, hout, glas, plastic, leer, steen, te veel om op te noemen.
de overhemden in de collectie van Menlook zijn ook allemaal digitaal geprint.
Het is een schonere techniek dan het oude drukken en verven van materialen. Heden ten dagen is dat voor ons heel belangrijk. Zowel voor de ontwerpers als u als consument van de kleurrijke print overhemden.

Revolutie digitaal printen heren overhemd

De revolutie van de digitale print is, dat bijna alle denkbare producten door een apparaat  voorzien kan worden van een print. Door deze revolutie wordt alles veel kleurrijker en vrolijker, maar vooral veel persoonlijker. Daarbij komt nog dat de digitale prints niet meer vaag of korrelig zijn als de eerste inktjet printers. Als je de print overhemden van Wolff Blitz bijvoorbeeld het heren overhemd Vermeer, dan zie je een mooie kleurdiepte en scherpte in de schilderijen van Johannes Vermeer. Door de realistische vertaling van de digitale printer is Wolff Blitz, maar ook de overhemden van Haupt in staat om kwalitatieve beelden van foto’s en schilderijen te laten printen op een heren overhemd.
 


Door de hedendaagse technologie stuurt men het ontwerp van de computer naar de digitale printer. Dat gaat razendsnel en is naar verhouding veel goedkoper, minder materiaal kosten en mankracht. Er kan geprint worden als er vraag naar is. Je hoeft geen hele grote oplages te maken, machine weer schoonmaken en dan weer de volgende druk. Nu heb je met de digitale printer een perfecte, maar ook een goed betaalbare oplossing voor veel kleinere oplages.

 

De kleurrijke overhemden van BB Chum zouden met de oude technieken zeer belastend zijn geweest voor het milieu. Voor elke kleur een andere drukplaat, deze weer schoonmaken met de nodige chemicaliën. Scheelt zo veel inkt, en schoonmaakmiddelen.

Zo kan BB Chum zijn kleurrijke shirt in een oplage van 149 laten drukken, printen on demand kan in kleine oplages en je maakt grote voorraden overbodig.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Design overhemd Sterrennacht van Vincent van Gogh had onder de digitale printer niet gedrukt kunnen orden in deze oplage.
De blauwe luchten in de bewegende penseelstreken laat van Gogh de sterren schitteren in de nacht op dit bijzonder design overhemd.
Door de digitale print zien de penseelstreken er net zo uit als op het doek.

 

 

 


3D-printen van heren overhemden in de toekomt

Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van de 3d-printer. Van vork, bril, schoen naar een compleet gebouw wordt tegenwoordig geprint met een 3D-printer.
Maar hoe ziet de toekomst van de 3D-printen in de mode industrie eruit. Gaan wij in de toekomst vanuit onze laptop een 3d-printer aansturen om een een nieuw heren overhemd met bloemenprint printen? Het zal er allemaal wel flexibeler onder worden als je een overhemd kant en klaar uit een printer kan laten rollen. Je krijgt zo niet alleen een duurzamer product, maar ook sneller.

 

 

Welke voordelen levert 3D-printen op voor een overhemden

Dat je door deze technologie overhemden kunt maken met aparte vormen zoals op een sculpturale manier vorm te geven aan een high tech overhemd. De ontwerpers krijgen zo veel meer vrijheid om de creativiteit te vertalen naar een overhemd. Het wordt een personalisatie van een overhemd wat betreft vormgeving, materiaal, kleur en uiteraard de pasvorm.

 

 

 

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen