opc_loader

Wensenlijst

Wat maakt een heren overhemd zo bijzonder?

Wat maakt een heren overhemd zo bijzonder?

Dit keer zoomen we in op het heren overhemd Jan Mankes ‘Bomenrij’ uit de collectie van Wolff Blitz, een meesterwerk om naar te kijken.


Inspiratie van de print

De print voor het heren overhemd is een Bomenrij van de schilder Jan Mankes begin vorige eeuw. Een prachtig dromerig schilderij van een verstilde bomenrij in een sprookjesachtig landschap. 
De  schilderijen maakte Jan Mankes vanuit zijn geheugen. Hierdoor ligt de nadruk op de essentie van het onderwerp, niet op de realistische weergave. Hij schilderde talloze dromerige beelden van het landschap, waarvan de bomenrij een prachtig voorbeeld is.

 

Detail van het shirt Jan Mankes

Jan Mankes, de “Hollands meest verstilde schilder”. Zijn werk kenmerkt zich met name door een zekere stilte. De Bomenrij is daar een goed voorbeeld van en is te zien in Museum MORE (modern-realisme).

Deze stilte wordt veroorzaakt door evenwichtige composities en ingetogen kleurgebruik, die je ook terugziet in de print van het heren overhemd. Op de voorgrond drie prachtige hoge bomen in zachte grijs/groene kleuren geschilderd vanuit een laag standpunt. Er zijn nauwelijks contouren te vinden, de bomen zelf bestaan uit vlakken van één kleur met daarin donkere accenten. Over de toppen heen is een kleur getamponneerd die bestaat uit een vermenging van de kleuren van de hemel en van de takken in de kleuren groen/grijs, waardoor de kruinen vervagen. Eenzelfde behandeling ondergaat de voorgrond in een mengeling van bruin, zwarte en groen kleuren met daarin verwerkt de silhouetachtige figuurtjes. 
Wat dit overhemd echt bijzonder maakt, is dat de bomen en takken doorlopen van het linker naar rechter voorpand. Hierdoor wordt de panoramische print ook op de voorpand van het shirt als een geheel weergegeven en niet onderbroken door een sluiting.

 

Lees ook: Overhemden met schilderij print

 

 

Vorm van het overhemd

Het heren overhemd heeft een fijne tailored-fit oftewel een modern-fit pasvorm die voor alle lichaamstypes gedragen kan worden.
Prachtige kokosschil knoopjes om de bomenrij die netjes doorloopt te sluiten. 
Het shirt heeft een enkele manchet die je vastmaakt met een kokos knoopje. 
Met twee knoopjes per mouw, de manchet is wat dikker dan de rest van de stof, het manchet bestaat uit een bovenlaag, voering en een onderlaag.

 

Lees ook: Modern fit overhemden met print voor heren

 

Kleur

Heren overhemd heeft een zachte groene kleur met bruin/zwarte contrasten.
De kleuren groen, grijs, bruin en zwart geven aan het overhemd een verstilde maar ook een chique kleur.

 

Materiaal

Dit overhemd voor Heren uit de collectie van Wolff Blitz is van honderd procent langvezelig katoen. Het is poplin geweven wat een fijne glans en zachtheid geeft.

 

Onderhoud

Mag in de wasmachine op 30 graden met een fijnwas of wolwas programma. Overhemd wel binnenste buiten keren om de kleuren van deze bijzondere print te behouden. Gebruik héél weinig wasmiddel en misschien zelf geen wasmiddel, maar natuurazijn. Meteen na het wassen ophangen om het strijken van het hemd te vergemakkelijken. 

 

Lees ook: Was en behandel tips voor uw overhemd met print

 

 

 

Tot slot

Heren overhemd met ‘bomenrij’ van de de schilder Jan Mankes is een echte hebbedingetje voor de ware kunstliefhebber. Door de kwaliteit, pasvorm en oogstrelende print is dit bijzondere heren overhemd een ware aanvulling voor uw garderobe. 
Bestel dit overhemd online of in onze winkel op de sonsbeeksingel 106 in Arnhem.

 

 

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen