opc_loader

Print overhemden ontwerpen

Print overhemden ontwerpen wordt meestal gedaan door dessin ontwerpers.
Zij maken ontwerpen, patronen, prints, symbolen, voor modestoffen, behang en interieurstoffen.
Veelal gaan ze in het begin handmatig te werk door het idee, thema of opdracht in schets op te starten. Al schetsend komen tot nieuwe ideeën en creaties. Dat kan basic met potlood en kleur, maar tegenwoordig doen de meeste het van ons meteen digitaal met een software programma.
Om ideeën kracht bij te zetten worden meestal moodboards en kleurkaarten gebruikt. Niet alleen om het aan derde te verduidelijken, maar ook voor jezelf of team het goed te visualiseren.
Als het idee er staat ben je er nog niet, je moet het gaan rapporteren en collectioneren. Sommige gaan zelf nog met de handmatige technieken  aan de slag zoals, sjabloneren, verven, stempelen en het werken met papier en andere materialen.

                

Natuurlijk moet je als modestylist alle trends kunnen signaleren, analyseren en toepassen. Belangrijk hierbij is de trendwatcher die de trends en kledingstukken kan plaatsen in de tijd, herkennen, om vervolgens als stylist te gebruiken. Je leert de trends van de straat kennen en in subgroepen of doelgroepen denken. Een belangrijke rol speelt dan, kleur, vorm en materiaal. Als je verhaal klaar is op de moodboard komt de volgende stap.

Als alles duidelijk is en klaar staat om uitgewerkt te worden ga je het dessin verder ontwerpen op de computer. Tegenwoordig zijn door de computer de mogelijkheden voor digitale prints onbeperkt geworden. Zo zie je soms print overhemden bij Menlook die een aantal jaren geleden nooit met de toen bestaande druktechnieken gemaakt konden worden, de maagden vanGustav Klimt is daarvan en schitterend voorbeeld. Alleen al de gebruikte hoeveelheid aan kleur. Menlook praat niet voor niets over kleurrijke print overhemden.
 

Handgetekende en geschilderde dessins kunnen heel goed met een computerprogramma bewerkt worden. De Computer kan het weer omzetten in een professionele bruikbare multiple repeat dessin voor textiel en mode industrie.
In de drukkerij zorgen ze ervoor dat het computer bestand het formaat krijgt zoals de opdruk op het textiel. Dit bestand wordt dan naar de printer gestuurt. Een aantal instellingen die invloed hebben op de kleur en inktlaag dikte kan nog door de besturingscomputer van de printer ingesteld worden. De lappen stof kunnen voorbehandeld worden zodat de inkt beter op de stof kan hechten. Textiel wordt gespannen en de printer kan starten. Voor een goede fixatie van de print wordt het stof door een hittetunnel gehaald.
Er zijn veel wegen die naar Rome leiden, zo ook het bedrukken van stoffen. Een print overhemd heeft al vele processen doorstaan voordat je ermee kunt pronken. 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Patroontekenen

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.

Tags

Populaire artikelen