opc_loader

Wensenlijst

Vintage overhemden

vintage overhemd Menlook

Vintage overhemden

Vintage overhemden zijn oude overhemden die een nieuw leven wordt ingeblazen. Vintage overhemden zijn oude overhemden waar een hernieuwde belangstelling voor bestaat, maar ook voor schoenen, jassen en accessoires.

Het gaat om design, merkkleding of zelf gemaakte kledingstukken die typisch zijn voor een tijdgeest met een grote stilistische waarde. Menlook probeert een vintage kledinglijn voor overhemden op te zetten. Door oude retro overhemden in te kopen van particulieren of een partij hippe heren overhemden van een handelaar op te kopen. Menlook laat het groeien en zal daarin blijven vernieuwen met oudere overhemden die nog picobello eruit zien. Vernieuwing kan ook betekenen dat het niet blijft bij alleen overhemden, maar ook andere kledingstukken, tassen, schoenen en sieraden voor de man.

Daarnaast zal het ook over vintage geïnspireerde overhemden gaan en retro geïnspireerde overhemden. Het kunnen nieuwe kleurrijke overhemden zijn of overhemden met print uit oudere collecties. Gebruikte hippe overhemden met een retro- of vintagelook, die er nog perfect uitzien, gewassen, nagekeken en netjes opgevouwen klaar ligt voor de klant.

Trends komen en gaan in de mode, zo ook met heren overhemden. Eigenlijk is mode te omschrijven als een vicieuze cirkel waar alle vernieuwingen later weer een keer terugkomen in bijvoorbeeld retro of een andere stijl.
Sommige tijden vergaan niet en blijven classics en zo is er rond de jaren 50 veel gaan veranderen op het gebied van de mannenmode. En daarna soms ook weer terug gekomen en weer verdwijnen uit ons straatbeeld.
Denk maar eens aan al die hoeden, soms kan dat weer. Broeken met wijde pijpen, een erg getailleerde blouse met lange puntige kragen en subtiel dessin van polyester, tuinbroeken in jeans, maar ook in allerlei bonte kleuren.
Schoenen met hele hoge plateau hakken, kortom te veel om allemaal op te sommen.
 


 

Mode door de jaren heen 

In de jaren 50 werd de mode gekenmerkt door hele grote contrasten. Strakke nauwsluitende gestileerde overhemden en getailleerde kostuums bepaalde in de jaren 50 voor een deel het modebeeld. Veel mensen gingen nog niet mee met de modebeelden omdat ze het gewoon niet konden betalen en modekleding toen in de tijd alleen voor de elite bestemt was.
In de jaren 60 stond de maatschappij zo goed als op zijn kop. Alles was aan het veranderen, muziek, werk, maatschappelijke uitingen, geloof en dat had zijn weerslag op de mode. De "Flower Power" begint te groeien en doet zijn intrede onder de jongeren en er ontstaat een omvangrijke verandering van de maatschappij die later structureel blijkt te zijn.
e klassieke mode verdwijnt voor een groot deel van het toneel. De modewereld gaat zich oriënteren op de jeugd en de nieuwe levens filosofie. Er komen overhemden met kleurrijke grafische prints van de pop-art stijl. Zowel joden als meisjes dragen broeken met wijde pijpen.dames ook de minirok, wat weer voor veel ophef zorgde. De hippiebeweging gaat zo nog een tijdje door, jeans wordt belangrijk en versiert met allerlei lappen en chloorvlekken.
 De trend van nu, was de mode van toen

Vintage kleding en retro mode is met een comeback bezig. Er ontstaat een grote verlegen naar die “goede oude tijd” Het is natuurlijk een reactie op onze snelle modere tijd en oma verlangen we weer terug naar het bekende en vertrouwde.


 https://nl.wikipedia.org/wiki/Vintagekleding
https://vintagefashionguild.org
 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen