opc_loader

Wensenlijst

Poplin overhemden en de fijne kwaliteit daarvan

poplin overhemden en de fijne kwaliteit daarvan

Poplin katoen wordt veel gebruikt voor heren overhemden. Bijna alle print-overhemden uit de collectie van Menlook zijn gemaakt van deze zacht aanvoelende enigszins glanzende stof.

Wat is poplin?

Popeline of poplin is een geweven stof uit gelijkmatige fijne en stevige katoenen garens in een strakke platverbinding geweven. De kettinggarens zijn bij poplin weven veel dichter bij elkaar dan de inslag garens. Door deze weeftechniek ontstaan de bekende en kenmerkende dwars ribbels in de stof. Het inslag garen is vaak ook iets dikker dan de kettinggaren. De stof is sterk, goed t wassen en zelfs bij hoge temperaturen, poplin is veel minder snel vuil en voor de mannen onder ons grotendeels strijkvrij. De poplin is een van de meest gebruikte stoffen voor een heren overhemd.
Poplin is doordat het zeer strak geweven is zachter en soepeler van andere geweven katoenen stoffen. Het krijgt door de dubbele ketting garen horizontale ribbels die overigens moeilijker te zien zijn dan bij andere weeftechnieken zoals bij de twill stof.
Popeline is een traditioneel een all-katoen, maar tegenwoordig door de fijnere technieken een combinatie van vezels om de stof nog aangenamer te maken voor het maken en dragen.
Poplin katoenen overhemden zijn veel lichter in gewicht dan een ander katoen geweven heren overhemd. Hierdoor is het shirt goed geschikt voor de zomer, het kan ongeveer 20% aan vocht opnemen en daarbij nog niet nat aan te voelen. Het overhemd blijft fris en droog en daardoor ideaal bij hoge temperaturen.
Heren overhemden met een popeline of tabinet weving is een strak en glanzend overhemd van een soepele zachte stof. Het is raadzaam om een juiste maat te nemen omdat je het overhemd dicht bij het lichaam draagt. Hierdoor is het een geschikte overhemd voor zowel formele gelegenheden als voor de meer casual gelegenheden. 

 

Menlook biedt een geweldige kwaliteit poplin heren overhemden met print.

Een ruime keuze poplin overhemden van de merken BB Chum, Wolff Blitz en Haupt.
Alle overhemden van Wolff Blitz zijn poplin geweven overhemden.

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen