opc_loader

Wensenlijst

De meest stoere armbanden om te dragen bij je print overhemd

Terra Genova

Dacht je dat armbanden eigenlijk voornamelijk door vrouwen worden gedragen? Dan heb je het helemaal mis. Sterker nog: als we naar de geschiedenis kijken werden armbanden juist voornamelijk door mannen gedragen, zoals Egpytische farao's, maar ook stoere Vikingen. Mannen uit de prehistorie versierden hun polsen met botten en schelpen om boze geesten af te weren, en rijke prinsen om hun macht en status te tonen. In de laatste 100 jaar werden armbanden in Westerse landen echter steeds vaker als een accessoire voor de vrouw gezien, maar die tijd is (gelukkig) weer helemaal voorbij! Anno 2020 is de armband een geweldig modestuk om toe te voegen aan je outfit. In dit artikel nemen we een kijkje naar een aantal interessante typen heren armbanden.

Menlook zou Menlook niet zijn als we niet de meest stoere en mannelijke exemplaren voor je hadden verzameld. Wil je direct al onze armbanden voor mannen bekijken? In onze armbanden shop vind je tal van verschillende soorten!

Wil je direct de producten bekijken? Klik dan op de afbeelding!

Paracord armbanden

Om maar meteen met de echt stoere modellen uit onze shop van start te gaan, presenteren we hierbij een aantal super populaire paracord armbanden. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Steel & Cord Army Green van Bad Ass Bracelets? Deze armband combineert een Gun Metal stalen sluiting met legergroen paracord. Of misschien vind je de grijzen variant met shackle sluiting juist wel mooi staan.

Mocht je overigens denken dat dat 'paracord' gewoon een stuk touw is, dan heb je het mis. Dit specifieke type touw werd namelijk - zoals de naam al doet vermoeden - gebruikt als dragende lijnen van parachutes. Met andere woorden: het koord is ijzersterk, duurzaam én betrouwbaar. In deze specifieke armbanden vind je zogenaamd 550 paracord, wat betekent dat het een draagvermogen heeft van 550 pond (249kg). Mocht je je ooit dus in een benarde positie bevinden: deze paracord armbanden zouden weleens je leven kunnen redden!

Combineer de groene variant met een wit overhemd met print, zoals dit luxe overhemd, of een overhemd met groene opdruk, zoals dit bloemen print overhemd van Wolff Blitz. De lichtgrijze variant kan worden gecombineerd met vrijwel iedere kleur en type overhemd. Dat betekent lekker los gaan met combineren!

Leren armbanden

Voor leren armbanden sturen we je graag door naar onze Terra Genova shop. In dit gedeelte van onze webwinkel voor mannen hebben we namelijk de vele stoere bracelets van dit merk tentoongesteld, en laten die nou net de focus leggen op prachtig leer! Zo'n leren armband is er in veel verschillende soorten en kleuren, maar we weten zeker dat er een leren armband tussen zit die past bij jouw outfit. En dat leer helemaal hot is in de modewereld, dat hoeven we je niet te vertellen: van lederen jassen, schoenen, portefeuilles en riemen - het kan niet op. En zo zijn ook leren armbanden dus zeer geliefd geraakt.

Het concept van lederen armbanden voor mannen is eeuwen oud. Het dateert ergens in de 18e eeuw waar mannen rood en bruin gekleurde lederen armbanden droegen als modestatement en ze combineerden met verschillende soorten amuletten, kettingen en kralen. Hetzelfde zie je bijvoorbeeld terug in de Conan Brown armband, waar (geweven) leer en kralen op een prachtige manier met elkaar worden gecombineerd. Ook de Mannen Armband Hook doet het erg goed: dit type armband is niet alleen voorzien van hoge kwaliteit leer, maar ook van een stoere karabijnhaak als sluiting (je weet nooit wanneer die van pas kan komen!).

Leren armbanden kun je met tal van verschillende soorten overhemden en jeans combineren - je kunt het zo gek niet verzinnen of het staat eigenlijk wel modieus. De Terra Genova armbanden uit onze collectie zijn voornamelijk rood, bruin of zwart - allen vrij natuurlijke en neutrale kleuren die veel terugkomen in onze overhemden, zoals het Rembrandt overhemd of het Heren Overhemd Jazz Opties genoeg!

Metalen armbanden

Veel van de armbanden die we hierboven hebben behandeld, zijn op de één of andere manier wel voorzien van metaal - meestal in de sluiting. Maar zit jij helemaal niet op paracord, touw of leer te wachten? Dan kun je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om een volledig metalen armband voor mannen aan te schaffen. Dit staat bijvoorbeeld geweldig wanneer je aan de andere pols een horloge draagt die ook voorzien is van een metalen band, maar de vaak effen kleur van deze armbanden zijn simpelweg perfect te combineren met tal van outfits.

De twee dingen die het grootste effect hebben op wat goed matcht met je armband, is het materiaal en de kleur. Als je bijvoorbeeld een metalen armband wilt dragen, probeer dan dus altijd hetzelfde metaal terug te laten komen in je horloge (of andersom). Hierdoor ziet je polsspel (zoals we dat zo mooi noemen) er meer verbonden uit en leidt het uiteindelijk tot een eleganter totaalbeeld. Voorbeeld: draag je een stalen horloge? Match deze dan niet met een roségouden armband. Gelukkig hebben we ook op gebied van metalen armbanden genoeg in huis om je alle kanten op te sturen. Een Black Steel Mens Bracelet bijvoorbeeld, waarvan het zwarte staal perfect matcht met stoere donkere horloges. Of gewoon Silver Steel natuurlijk, want dat pas écht overal bij.

Een metalen armband kun je met ontzettend veel looks combineren: daarom zijn ze zo populair! Kies je voor een zilverkleurig metalen armband, dan staat dit bijvoorbeeld super bij een wat donkerder (of gekleurder) overhemd. Een overhemd zoals onze Giraffe Print van BB Chum bijvoorbeeld - al staat die ook super met een donker armband. Zilver staat ook super bij een wit overhemd met drukke print, zoals de Dutch Bicycles van Wolff Blitz.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen