opc_loader

Wensenlijst

Juiste maat bepalen voor je heren overhemd

boord maat meten heren overhemd

Menlook heeft een aantal meetpunten in een stappenplan gezet om tot een juiste keuze voor uw Heren overhemd te komen.
Wat u daarbij nodig heeft is een kleermakers centimeter. Heeft u die niet, dan kunt u met een stuk touw alles meten en de lengte daarvan langs een rolmaat of ander meet gereedschap leggen. 

 • Meten van de hals, boord: de kleermakers centimeter om de nek over de adamsappel (deze verdikking moet u meenemen). Meet niet te strak, het moet straks fijn zitten en niet te strak zodat u niet kunt slikken. Schrijf de omtrek op en tel er ongeveer een 0,5 tot 1 centimeter bij op. Leg het meetlint daarom losjes om de nek, maar laat het lint wel goed aansluiten. Rond altijd naar boven af

 • De borstomvang en buikomvang (taille) meet u op het grootste punt op.

 • Belangrijke informatie:
  • Voor strak getailleerde pasvorm of boy fit, tel 5 - 7 cm. bij voor borst en taille omvang.
  • Voor licht getailleerde pasvorm of modern fit pasvorm, tel 7-11 cm. bij voor borst en taille.
  • Voor een normale pasvorm of regular fit, tel 11 - 16 cm. bij voor de borst en taille.

 • Kijk of de gemeten boordmaat overeenkomt met de taille en borstomtrek.

 • Komen deze maten goed tot redelijk goed met elkaar overeen met de boordmaat, dan heeft u de juiste maat gevonden.

 • Komt u er niet uit, dan helpen wij van Menlook u graag verder. Neem contact met ons op.Heren overhemd kopen in de juiste maat

U bepaald zelf welke maat u het belangrijkste vindt. Wij van Menlook nemen de boordmaat als leidraad. Maar u heeft waarschijnlijk al gemerkt dat de juiste maat van een overhemd voor heren meer is, dan alleen een boordmaat.
Wij raden aan om ook uw borstomtrek en taille te meten. Vergeet daarbij ook niet de om de armlengte voor de wat grotere mannen onder ons te meten. Samen met deze gegevens bekijkt u in de verschillende maattabellen van het merk overhemd dat u gaat kopen.

Het is daarom aan te raden om niet enkel uw boordmaat, maar ook uw borstomtrek, taille en armlengte op te meten.
De boordmaat kan bepalend zijn als u het overhemd aantrekt voor een zakelijke meeting. De boord moet dan immers netjes om uw hals sluiten.
Wilt u een shirt kopen voor een leuk en trendy outfit, dan is de borstomvang en schouderpartij belangrijker. Een licht getailleerd overhemd om je lijf zit dan het fijnst. Gaat u in het weekend voor de casual look, dan is de buikomvang super belangrijk. Het mag allemaal wat losser zitten en misschien zelfs wel met de knoopjes open met een leuk shirt daaronder.
Is het overhemden merk nieuw voor u, dan weet u natuurlijk nog niet de juiste pasvorm met de daarbij horende maten. Het kan gemakkelijk zijn om een goed zittend overhemd uit uw garderobe te nemen en deze na te meten om te kijken of het ongeveer overeen komt met de maten van het heren overhemd naar uw keuze op onze site

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen