opc_loader

Wensenlijst

Van Retro prints tot schilderijen: dit zijn de print-trends voor de lente van 2024

Van Retro prints tot schilderijen: dit zijn de print-trends voor de lente van 2024

We gaan het dit jaar even helemaal anders doen.

Het voorjaar is eindelijk aangebroken. En dat betekent dat het tijd is om onze garderobekast te upgraden met de print-trends voor de lente 2024. Van opvallende en kleurrijke retro patronen tot overhemden met romantische en artistieke prints van beroemde meesters zoals van Gogh, Monet en Paul Klee: déze print-trends van Menlook gaan je outfits komend seizoen naar een heel ander niveau tillen.
 

De 4 print-trends voor lente 2024
 

1

Print met dieren

Houd jij net als Menlook je vaak bezig met mode en de laatste trends, dan heb je niet kunnen missen dat allerlei soorten prints van dieren steeds vaker worden gedragen door mannen en vrouwen. Het begon allemaal met de luipaard, zebra en poten print, maar modeliefhebbers zijn alweer overgestapt naar een nieuw patroon: namelijk overhemden met vissen print, vogel en vlinder print of een Aziatische print met tijgerprint. Vooral voor het voorjaar en heeft Menlook een prachtig en kleurrijke overhemd met insecten print. Voor de liefhebbers van teckels of dashonden een licht blauwe zomers overhemd met teckels.

2

De retro print

We kunnen er niet omheen, maar retro overhemden zijn deze lente weer even modieus als áltijd. Van retro kleuren oranje geel en bruin tot mooie kleuren in stoere retro patronen van de jaren ’60 en seventies. De tijd herleeft met deze overhemden van Chenaski met grote puntkragen en opvallende seventies patronen. We gaan Dots & spots in overvloed voorbij zien komen dit jaren in de retro-patronen. Zowel de bloemvormen in dots-grid als ogen met twee dots – en zelfs een combinatie daarvan. De Dotsgrid Brown orange yellow is nu al een topper die je outfit laat stralen. Het overhemd is ontworpen door Chenaski, een merk dat gespecialiseerd is in retro overhemden met jaren 70 prints en kleuren. Wordt het voorjaar weer zo warm als in 2023, dan is het overhemd met korte mouw met rode rozen print een echte aanrader. Het overhemd heeft rode rozen op een crème kleurig katoenen stof, waardoor het een echte retro uitstraling krijgt. Perfect voor een casual look met een vleugje vintage flair. 
Dompel jezelf onder in de betoverende wereld van Chenaski retro overhemden met een print van trappen in retro kleuren. Een print genaamd ‘Stairs’ is een ode aan de swingende stijl van het verleden, nu opnieuw geïnterpreteerd met eigentijdse flair. Deze overhemden, vervaardigd uit hoogwaardig katoen, belichamen de vrolijke geest van de retroperiode met een modern tintje. Chenaski Stairs green, brown en creme of de retro Stairs red grey and black is een kleine greep uit de trend van 2024.

3

Artistieke schilderij print overhemden

In de lente van 2024 is het niet langer voldoende om kunst alleen op de muren te bewonderen in musea of thuis. Het wordt nu namelijk als overhemd met schilderij print gedragen. Van bekende meesterwerken tot verborgen parels. Modeland lijkt geïnspireerd te raken door kunstenaars uit het verleden. Iconische schilderijen zoals de Amandel Bloesem van Vincent van Gogh en de Chrysanten van Monét kun je tegenwoordig óók terugvinden op overhemden, shirts en zelfs kussen en behang. 
Een heren overhemd met print van ‘Paul Klee’ geeft je het genot om een unieke Paul Klee Wolff Blitz design overhemd te dragen. Een kleurrijk en abstract schilderij print in de kleuren rood, geel, groen, oranje, paars, blauw in contrast met de vele secundaire mengkleuren voor in het voorjaar.
Maar ook minder bekende kunstwerken worden steeds meer afgebeeld op kledingstukken. En dat is precies wat onze garderobe nodig heeft: Bloemen overhemd van de kunstenaar Arjan van Arendonk met weelderige met slagroomspuit geschilderde bloemen in een groot patroon geprint welke meteen een uitbundig lente gevoel geeft. De kunstenaar laat zich inspireren door de bloemen, kleuren, ritme en de patronen van de stoffen. 

4

De bloemen print

We kunnen niet meer zeggen dan dat wij in de ban zijn van deze bloemen print-trend. Want laten we heel eerlijk zijn: deze retro blouse met rozen en korte mouw van Chenaski wil je toch gewoon hebben? De perfecte mannen blouse voor een warme lente dag. Stijl het met een mooie sneaker of draag er een passende short bij. Bloemen print overhemd Floral seasons is een blauw modern fit overhemd met kleurrijke voorjaar bloemen en bladeren. Bekend van de Robijn reclame. Het hoge kwaliteit katoen en fijne pasvorm voelt bij warm voorjaarsweer gegarandeerd zacht en comfortabel aan op de huid. Het bloemenprint overhemd is er voor iedereen die graag in de spotlights wil staan in de lente. 
Een echte lente topper is het bloemen overhemd ‘madeliefje’ met wit en licht blauw geschilderde madeliefjes als print met een gele kern van meeldraadjes. Bloemen overhemd is goed te combineren met een modern pak, maar staat net zo goed op een jeans met een casuel look.

Shop dit voorjaar bij Menlook online of in de winkel in Arnhem een mooie collectie overhemden met print voor het voorjaar. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen