opc_loader

Wensenlijst

Onderhoud van jou kleurrijke schoenen

onderhoud schoenen

Onderhoud van jou kleurrijke schoenen.

 

Onderhoud van je kleurrijke schoenen van Menlook, je hebt ze bijna elke dag aan en daar wil je zo lang mogelijk van genieten. Altijd mooi voor de dag komen met je kleurrijke  herenschoen, daar heb je ze toch voor gekocht. Door je print schoenen optimaal te onderhouden blijven ze niet alleen mooi, maar door een goede verzorging verleng je je de levensduur van je prachtige kleurrijke puntschoenen.
Daarom heeft Menlook onmisbare schoonmaak en onderhouds-tips voor je schoenen opgeschreven.

Menlook verkoopt alleen leren schoenen en zal daar ook dieper op ingaan. Onderhoud van andere materialen worden in het kort beschreven.

 

Voorkomen is beter dan genezen.

Beginnen we natuurlijk dat we willen voorkomen dat de kleurrijke schoenen vies worden. We beginnen door het maken van een beschermlaag over de nieuwe schoen die je net hebt gekocht bij Menlook. Met een goede spray welke een vuil en vochtafstotende werking heeft maak je schoenen vuile en waterafstotend. Je kunt deze spray gebruiken op nubuck, suède en glad leer. Niet op de kleurrijke print schoenen zoals de Red Tomy en de Blue Tomy, daar zit een gesloten laklaag over het leer. Als je daar op gaat sprayen kunnen daar doffe plekken ontstaan. Menlook komt hier later op terug.

 • Schoenen zoals de print schoenen Black & Leaf en Zebra streepjes herenschoen zijn zwarte schoenen van glad leer. Deze spray je drie keer met een droogtijd ertussen van enkele seconden voor een goede beschermlaag. Let er wel op, spray niet te nat, anders gaat het druppelen en dat kan weer vlekken geven.
 • Ruwe schoenen zoals nubuck, textiel en suède wel helemaal goed door en door nat spuiten. Zo nodig na twee weken even herhalen voor de ultieme bescherming.
 • Alleen sprayen als de schoenen droog zijn en schoon van vlekken etc.. Ander breng je een beschermlaag over de bestaande vlek.
   

 


 •  

Kleurrijke leren schoenen onderhouden

Leer is sterk en soepel, zitten comfortabel, ze zijn daarom zo populair. Een leren schoen is een natuur product, organisch materiaal en dat vraagt om onderhoud, ook als je ze niet draagt. Voorkom dat het leer gaat scheuren door de schoen regelmatig te poetsen of in te vetten. Met een voedende crème voorkom je dat het leer gaat uitdrogen en scheuren. Naast dat de crème het leer weer glad maakt, krijgt de schoen weer een egale kleur over het leer. Je kunt het beste met een doek de crème op je kleurrijke print schoen aanbrengen. Je moet er wel voor zorgen dat de print schoen goed droog en schoon is alvorens je de voedende crème aanbrengt. Laat de schoenen een tijdje staan zodat de crème kan intrekken.

          


Leren schoenen poetsen

Voorkom kale neuzen op krassen aan de zijkant van je kleurrijke puntschoen door met enige regelmaat schoensmeer en borstel te poetsen. Ook schoensmeer voedt het leer heel goed. De schoen droogt niet uit en blijft mooi soepel. Poetst glad leer met de juiste kleur schoensmeer. Heb je print herenschoenen zoals de Grey phyton, dan gebruik je schoensmeer met de donkerste kleur van de schoen. Heb je paars of lichtblauwe schoenen, gebruik dan een blanco schoensmeer. Heb je flinke beschadigingen aan deze schoenen, ga dan op zoek naar een goede kleur schoenpoets of crème.


Lakschoenen

Echte Lakschoenen behandelen we het beste met een moussse. Het maakt de lak niet alleen glanzend, maar ook antistatisch. Het trekt dan minder stof aan, minder stof betekent dat het vuil niet of nauwelijks tegen het leer aan schuurt, waardoor kleine haarscheurtjes in de lak voorkomen wordt. Schut de bus mousse goed voor gebruik, spuit schuim op een doekje en wrijf het zachtjes in het lakleer. Net zo lang totdat er weer een mooie glans komt.

 

 

 

Nog enkele tips

 • Laat schoenen rusten. Ja heren wissel regelmatig van schoen, draag vandaag de mooie slangen print schoen en morgen de blauwe kleurijke herenschoen. Misschien het je nog een te gekke kleurrijke crocodile print schoen in je garderobe staan, trek die dan de derde dag aan. Het opgerekte leer van een dag dragen kan zo weer tot rust komen en goed drogen. Het is zelfs ook nog goed voor je voeten.
 • Met schoenspanners blijven je kleurrijke schoenen in model, je voorkomt zo loopplooien die ontstaan tijdens het lopen.
 • Zijn de print schoenen vochtig , zet ze dan zeker nooit te dicht bij een verwarming. de schoenen kunnen hierdoor krimpen of uitdrogen.
 • Gladde zolen even met wat schuurpapier opruwen scheelt uitschuivers!
 • Talkpoeder in je schoenen voorkomt meestal kraken.


  Hoe kun je het beste schoenen poetsen
   

 

 

Heel veel succes met de fijne mooie kleurrijke schoenen van Menlook. Als je bovenstaande goed naleeft gaan je print schoenen een lange tijd mee. Zeg nou eens eerlijk, het zijn toch mooie trendy kleurrijke puntschoenen die heel goed matchen met de kleurrijke overhemden met print van Menlook.
 

 

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen. Uw reactie zal worden geplaatst zodra deze is goedgekeurd.
Tags
Populaire artikelen